Kristian gick från idrottare till fastighetsvärd

Kristian gick från att vara en hockeystjärna till en ny karriär inom fastighet. Läs hans story om hur han har utbildat sig till fastighetsvärd och nu jobbar med ett omväxlande jobb inom fastighetsbranschen där han har stora utvecklingsmöjligheter.

Cady Utbildningar

Kristian har spenderat en stor del av sin karriär inom idrottsvärlden. Efter att han kände sig klar med att vara idrottare ville han hitta ett yrke som passade hans behov och livssituation.

Kristian utbildade sig till fastighetsskötare genom utbildningen fastighetsvärd hos Cady för att få de teoretiska kunskaperna som han kände att han behövde. Med dessa kunskaper har han kunnat utveckla sig och har nu fått ett nytt jobb på Balder Fastigheter, där framtiden och utvecklingsmöjligheterna ser ljust ut. Läs mer om Kristian och hans väg till sin nya och spännande karriär.

Från idrottare till fastighetsbranschen

Kristian kommer ursprungligen från idrottsvärlden där han spelade ishockey i 20 år. Han spelade både i Sverige på olika lag inklusive landslaget och även utomlands i Schweiz. Han började vid 18-års åldern och spelade fram till han var 37 år. Under sina år spelade han på olika lag från Stockholm AIK till Moda och Timrå.

”Det var en rolig resa och ett helt annat liv än det vanliga arbetslivet som jag befinner mig i nu” säger Kristian.”

Efter hans karriär som hockeystjärna, kom Kristian in i friskvården som massageterapeut. Då startade han en egen firma där han var ute på uppdrag på företag, spa och andra ställen.

”Det var ett naturligt nästa steg efter hockey, och en bra övergång som jag höll på med i några år. Det var utmanande då det var helt nytt.”

Att arbeta som massör på heltid var jobbig, och då ville Kristian hitta ett annat arbete för att fylla på resterande av tiden. Då började Kristian jobba på en trädgårdsfirma i samband med massagen. Det var en bra mix, kände Kristian, då han hade flexibiliteten att anpassa arbetstiderna efter hans behov.

Han kände efter några år att han inte kom vidare med massagen som han ville och vill inte heller tillbaka till idrottslivet. Han hade småbarn under den tiden, och att resa som han gjorde förr var inte lika lockande längre.

Då bestämde Kristian sig för att jobba heltid med annat och blev en idrottsplatsvaktmästare. Där körde han ismaskin, gjorde andra underhållsarbete och då fick en bra övergång mellan idrottsvärlden och det han var på väg mot, alltså fastighetssidan.

”Det var kul att testa det, och skiftarbetet passade mig rätt så bra då. Jag jobbade kvällar och helger och kom tillbaka till mina rötter. Det var väldigt roligt att träffa barn och föräldrarna med.”

Dock så var skiftarbetet fortfarande inte dit han ville, men att jobba kvar i samma bransch var tilltalande. Han gillade att ta hand om saker och jobba praktiskt med skötselarbetet.

En spännande resa inom fastighetsbranschen

Då ville Kristian hitta ett mer passande jobb kom han in på ett jobb som fastighetsskötare på Gustavsberg i Värmdös kommun. Under tiden han jobbade där fick han en bra känsla för arbetet och tyckte att yrkesmässigt passade det riktigt bra.

Sedan kom en öppning hos Huge Bostäder i Skogås som fastighetsvärd, vilket Kristian tackade ja till. Där fick han jobba med hyreslägenheter under drygt 2 år.

Hos Huge Bostäder fick Kristian erbjudande om att utbilda sig. Han hörde med en kollega som hade börjat att plugga hos Cady och fick då upp ögonen för Cadys utbildning till fastighetsvärd. Hans arbetsgivare betalade för utbildningen, och då tänkte han att det vore bra att få en mer teoretisk certifiering på fastighetsbiten.

När han läste om Cadys utbildning på nätet så kände Kristian att den passade hans behov.

”Jag hade redan en fast tjänst, så det blev väldigt bra då jag fick göra praktiken samtidigt som jag läste den teoretiska delen. Då kunde jag validera praktiken under tiden, och pratade med min lärare som hjälpte till.”

Detta tyckte Kristian var mycket bra då han inte behövde söka en praktikplats utan gjorde den på sin arbetsplats och kunde göra alla arbetsmoment som krävdes direkt.

Kristian ville byta till ett arbete där han kunde ta hand om större och offentliga lokaler, och där han kunde även få mer erfarenhet. Så på slutet av utbildningen fick Kristian ett erbjudande från ett annat fastighetsbolag, Balder Fastigheter i Stockholm. Där har han nu jobbat i 2 veckor och känner att det passar honom riktigt bra, även med tanke på att han bor mer centralt så det är närmare hemma.

”Det är lite roligare med mer utmaningar där jag träffar hyresgästerna på arbetsplatser. Numera är jag anställd som fastighetsskötare för lokaler. Jag har nära kontakt med förvaltare och jobbar i ett team med 4 andra fastighetsskötare.”

Här finns det möjligheter till utveckling för Kristian, som är sugen på att ta på sig ett arbete som fastighetsförvaltare i framtiden.

”Jag gillar snabba puckar! Jag trivs med mina varierande arbetsuppgifter och variation som det blir, ingen dag blir den lika.”

Nu känner han att han har gått rätt väg och fått grunden inom fastighetsbranschen tack vare sin utbildning till fastighetsvärd hos Cady.

Kristians tips till andra elever

Kristian jobbade heltid under sina studier och uppskattade verkligen det extra halvåret han fick för att kunna göra utbildningen.

”För mig kändes det som att man kunde vara klar inom ett år, men det var skönt att man fick ett halvt år till. Det tyckte jag var positivt då jag hade ett heltidsjobb, och det kändes bra.”

Att kunna klara av utbildningen under ett år med sitt heltidsjobb kändes gränsfall, så den extra tiden var bra för honom. Han kunde ha gjort utbildningen snabbare men ville inte det. Han anser att om man arbetar halvtid så kan man klara av att läsa färdigt inom ett år.

”Jag är nöjd i det stora hela med utbildningen, delmomenten och allt. Och extra intressant var det för att jag jobbade inom yrket och kunde bolla med mina förvaltare. Även om det fanns lärare och studiestugan på Cady så kunde jag få en del hjälp av förvaltarna direkt.”

Nu önskar vi Kristian stort lycka till med hans nya jobb och vart än framtiden tar honom inom fastighetsbranschen.




Läs mer om Fastighetsvärd

Beställ mer information


Beställ information

Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med Cady Utbildningar och veta mer om deras utbildningar.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.