“Man ska aldrig känna att man är klar med arbetsmiljöarbetet”

Bättre Arbetsmiljö – BAM hos Branschutbildarna

Branschutbildarna erbjuder under en heldag kursen Bättre Arbetsmiljö – BAM. Kursen går igenom hur du startar, organiserar och underhåller en systematiserad arbetsmiljö. Vi har pratat med Carl Ström, HR Generalist på Benify, som har gått kursen BAM tillsammans med sina kollegor. Carl berättar om varför han valde att gå kursen hos Branschutbildarna och varför man aldrig ska känna sig klar med arbetsmiljöarbetet.

Baserade valet på goda recensioner

När Carl Ström letade efter en arbetsmiljöutbildning till företagets arbetsmiljökommitté föll valet på Branschutbildarnas BAM-utbildning. Valet baserades på tidigare kursdeltagares goda recensioner.

– Vi ville gå en utbildning i BAM, men hade svårt att vara borta under en längre tid. Många erbjuder tredagarsutbildningar. Branschutbildarna stod ut för att utbildningen var endast en dag. Jag började fundera på om den höll samma kvalitet som de längre utbildningarna, men vi kollade på recensioner från tidigare deltagare och många kunde varmt rekommendera den!

Bred grundutbildning i arbetsmiljö 

Utbildningen var mycket heltäckande och kursledaren var inbjudande och ställde frågor och uppmuntrade till diskussion, berättar Carl. Under hela dagen varvades teori med diskussioner och workshops. 

– Kursledaren beskrev tydligt från början vad utbildningen handlade om och var bra på att hela tiden koppla teorin till verkliga exempel för att förtydliga och ge en bättre förståelse. Under en workshop fick vi göra en riskanalys för vårt eget företag för att se om vi lever upp till arbetsmiljökraven. 

Till utbildningen

Nya tankesätt, en större förståelse om arbetsmiljö och en del aha-upplevelser

Carl har själv gått några utbildningar inom arbetsmiljö tidigare, men tar ändå med sig en hel del nya kunskaper från utbildningen. Carl berättar att de nya medlemmarna i arbetsmiljökommittén, som inte gått en utbildning i BAM tidigare, har fått många nya tankesätt och insikter om vad arbetsmiljö är. Vilket har gjort dem tryggare i att hantera de frågor som dyker upp.

– Jag hade koll på många delar sedan innan, men trots det fick jag en del aha-upplevelser. För mina kollegor som inte hade lika mycket kunskap sedan tidigare var den här kursen bra att börja med. Nu har alla samma grund att utgå ifrån och en mycket större förståelse för vad arbetsmiljö är. Det som är bra när vi nu har den här gemensamma kunskapen är att vi kan hänvisa tillbaka till den och kommer kunna jobba vidare med det här på ett bra sätt i vår organisation. 

Arbetsmiljöarbetet slutar aldrig

Carl poängterar att de lärde sig mycket om det egna arbetsmiljöarbetet i deras organisation och lyfter fram vikten av att repetera kunskaper. 

– Man ska aldrig känna att man är klar med arbetsmiljöarbetet. Jag gick in med tanken att den här kursen skulle bli mycket repetition, men det var lika lärorikt för mig som hade mycket av grunderna från början, som för mina kollegor som inte varit i kontakt med det här ämnet tidigare.

Rekommenderas absolut!

På frågan om ifall Carl vill rekommendera Branschutbildarnas BAM-utbildning är svaret tydligt.

– Jag kan absolut rekommendera den! Det gäller alltifrån innehåll till pris. Den här utbildningen är perfekt för såväl nybörjare som för de som behöver repetera sina kunskaper inom området. Och jag kan varmt rekommendera Maria som kursledare!Vilka är Branschutbildarna?

 

VARFÖR VI GÖR DET VI GÖR

Människorna som utför arbetet är ditt företags största tillgång. En god arbetsmiljö gör arbetsplatsen mer attraktiv och bidrar till färre sjukskrivningar, minskad personalomsättning, lägre kostnader och högre kvalitet. En väl fungerande arbetsmiljö är till stor del avgörande för hur din personal mår.

VÅR VISION

Oavsett om du är liten eller stor, stark eller svag, gammal eller ung ska våra kurser och utbildningar ge lite mer för pengarna än förväntat. Vår uppgift är att leverera arbetsmiljökunskap på ett pedagogiskt och lättsamt sätt. Vårt mål är att du får ett mervärde i form av större trygghet, säkerhet, glädje och framgång till din organisation, ditt team eller ditt företag. Välkommen till oss på Branschutbildarna.Läs mer om Branschutbildarna

Beställ mer information


Beställ information

Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med Branschutbildarna och veta mer om deras utbildningar.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.