AI i kreativa processer

Längd
12 timmar
Pris
18 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
14 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
12 timmar
Pris
18 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
14 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Beskrivning av: AI i kreativa processer

 • Nyttja AI som assistent
 • Prompt Engineering
 • Boosta din kreativa process

Artificiell Intelligens har utvecklats från inbyggda system som tolkat vår omgivning och hjälpt oss fatta klokare beslut till smarta assistenter med förmåga att skapa nytt innehåll i form av text, bild, musik, ljud och video. Lär dig att nyttja den fulla potentialen i din framtida AI-assistent!

Om kursen

I slutet av 2022 fick AI och maskininlärning ett brett genomslag över hela världen och debatten om hur den nya tekniken kommer förändra vår vardag har sedan dess gått varm. AI har visserligen funnits ett tag så vad är då den stora hypen?
För att citera trendgurun Amy Webb så har mänskligheten klivit in i ”The text to everything era”.

På kursen AI i kreativa processer fokuserar vi på kommunikatörens roll och kommer via konkreta exempel och övningar visa hur AI kan assistera i det dagliga arbetet med att ta fram kommunikationsplaner, kampanjer, skapa innehåll för sociala medier såsom texter, voice over, musik och video. Förbättra bild och ljudkvalité på video, stillbild och ljud, målgrupps- och kanalanpassa innehåll samt översätta och språkbearbeta texter.

Under kursen kommer du få prova olika AI-verktyg samt testa dina nya kunskaper på ett konkret case från din vardag. Vi arbetar i mindre grupper och efter genomförda övningar får du feedback och möjlighet att reflektera över hur du praktiskt kan implementera dina nya kunskaper i din arbetsvardag.

Vem är kursen för?

Kursen vänder sig i första hand till dig som arbetar som kommunikatör, kreatör, innehållsproducent eller i en liknande roll och som vill lära dig mer om hur du kan använda AI i den kreativa processen. En kunskap som kommer att göra dig eftertraktad!

Teknik

Under kursen kommer vi använda verktyg för att skapa musik, voice over och video utifrån textinmatning i de praktiska övningarna. Området utvecklas snabbt och de verktyg vi planerar att använda på kursen är ChatGPT, Midjourney och Photoshop Beta.
Mer information om detta kommer till de som är anmälda innan kursstart.

Ansökan och antagningskrav

Skicka också med

På denna kurs krävs det inga ansökningshandlingar.

När får jag besked om jag kommit in?

På denna kurs gäller löpande antagning och principen först till kvarn. Din ansökan är bindande först efter att du tackat ja till kursen via mailbekräftelsen som skickas ut. Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att vi fortfarande har platser kvar att erbjuda.

Kursintyg

Efter genomförd kurs (och minst 80% närvaro) utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
22 500 kronor

Studieavgift exkl. moms
18 000 kronor

Kursdatum

Tisdag 14/11 och onsdag 15/11 kl 09:00-16:00

Egna studietimmar

ca 1-2 timmar

Kursansvarig

Anders J Larsson. Anders driver det virtuella produktionsbolaget Anders och Mia. Anders producerar film för sociala medier med inriktning på B2B samt kultursektorn med fokus på dans. Anders leder även intensivkurserna Social Video och Livesända i egen regi.

Det här får du

 • Boosta den kreativa processen. Utveckla nytt innehåll eller förbättra befintligt.
 • Kampanjplanering. Hur kan AI assistera i att skapa kampanjer, målgrupps- och kanalanpassa innehåll, språkanpassa och översätta.
 • Skapa nytt innehåll. Skapa anpassad text, musik, voice over och video.
 • Laga och förbättra innehåll. Skala upp och förbättra videos, reparera ljud, mixa om musik till rätt längd, förbättra bilder
 • Prompt Engineering: Bli en stjärna på att använda ChatGPT för att nyttja den fulla potentialen i din AI-assistent.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

14 november, 2023

 • Öppen utbildning
 • Stockholm
 • Svenska

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om AI i kreativa processer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Berghs School of Communication
Bobergsgatan 48
115 47 Stockholm

Kraft att utvecklas – igår, idag, imorgon

Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger i centrala Stockholm och erbjuder strategisk och...

Läs mer om Berghs School of Communication och visa alla utbildningar.

Highlights