AI i kreativa processer

Längd
18 timmar
Pris
28 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
18 timmar
Pris
28 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Beskrivning av: AI i kreativa processer

  • AI som assistent och bollplank
  • Advanced Prompting för text och bild
  • Praktiska övningar med egna case

Generativ AI har på kort tid blivit en oumbärlig assistent för alla som arbetar med kommunikation och marknadsföring. Nya verktyg lanseras dagligen och de verktyg vi redan använder får löpande ny AI-funktionalitet. Det är en både rolig och omvälvande tid och bäst av allt är att tröskeln att komma igång är relativt låg!

Om kursen

På kursen AI i kreativa processer fokuserar vi på kommunikatörens roll och kommer via konkreta exempel och övningar visa hur AI kan assistera i det dagliga arbetet med både text, bild och video. Inom textbearbetning kommer du få lära dig avancerad promtning med ChatGPT i syfte att ta fram strategier, kommunikationsplaner, målgrupps- och kanalanpassa innehåll, skriva copy samt översätta och språkbearbeta texter. Du kommer även få lära dig bygga GPTer och skapa bilder med DALL-E3.

I bildhanteringsdelen kommer du lära dig ett fotografiskt sätt att prompta Midjourney med fokus på att skapa bilder med kvalité och realism som kan ersätta den traditionella Stockbilden. Vi kommer även ge en introduktion till Firefly och Photoshops generativa AI-funktioner.

Under den avslutande delen kommer vi titta närmare på Runway ML för att skapa rörligt innehåll. Du får även en orientering i AI-genererad musik, syntetiskt tal och hur du kan bygga avatarer för dina informations- och instruktionsfilmer.

Under kursen kommer du få prova flera olika AI-verktyg samt testa dina nya kunskaper på konkreta case från din vardag. Vi arbetar i mindre grupper och efter genomförda övningar får du feedback och möjlighet att reflektera över hur du praktiskt kan implementera dina nya kunskaper i din arbetsvardag.

Vem är kursen för?

Kursen vänder sig till dig som arbetar som kommunikatör, kreatör, designer, fotograf, filmare eller innehållsproducent och som vill lära dig mer om hur du kan använda generativ AI i den kreativa processen. En kunskap som kommer att göra dig eftertraktad!

Teknik

Under kursen kommer vi i första hand att använda ChatGPT 4, Midjourney och RunWayML i de praktiska övningarna, men vi kommer även ge en introduktion till DALL-E, Firefly, SoundRAW, Tobaz Labs, Krea, Leonardo, Sonix, mfl. Området utvecklas snabbt och mer information skickas till de som är anmälda innan kursstart.

Kursansvarig

Anders J Larsson

AI-Konsult och filmare på produktionsbolaget Anders och Mia.

Ansökan och antagningskrav

Skicka också med

På denna kurs krävs det inga ansökningshandlingar.

När får jag besked om jag kommit in?

På denna kurs gäller löpande antagning och principen först till kvarn. Din ansökan är bindande först efter att du tackat ja till kursen via mailbekräftelsen som skickas ut. Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att vi fortfarande har platser kvar att erbjuda.

Kursintyg

Efter genomförd kurs (och minst 80% närvaro) utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
35 000 kronor

Studieavgift exkl. moms
28 000 kronor

Tillkommande kostnader

Du behöver ta med egen dator. Information om de AI-verktyg som du behöver installera/skapa användarkonto, kommer att skickas till dig som är anmäld i god tid innan kursstart.

Kursdatum

Tisdag 28/5, onsdag 29/5 och torsdag 30/5 kl 09:00-16:00

Egna studietimmar

ca 1-2 timmar

Det här får du

  • Advanced Prompting. Bli en stjärna på att använda ChatGPT i din strategiska och operativa roll som kommunikatör och marknadsförare.
  • Bygg egna GPTer för att automatisera och förenkla ditt arbetsflöde.
  • Text-To-Image Prompting. Lär dig hur du skapar fotorealistiska bilder i Midjourney.
  • Text-To-Video Prompting. Skapa rörligt innehåll för webb och sociala medier.
  • Introduktion till text-to-music, text-to-voice och avatarer.
  • AI-Enhancement. Skala upp och förbättra bild och video, reparera ljud, mixa om musik till rätt längd, transkribera och översätt samt undertexta dina filmer.
  • En omfattande dokumentation med praktiska exempel, lathundar och promptar.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

28 maj, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om AI i kreativa processer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Berghs School of Communication
Bobergsgatan 48
115 47 Stockholm

Kraft att utvecklas – igår, idag, imorgon

Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger i centrala Stockholm och erbjuder strategisk och...

Läs mer om Berghs School of Communication och visa alla utbildningar.

Highlights