Vi kunde tyvärr inte hitta några träffar för din sökning. Testa gärna med en annan filtrering eller gör en Ny sökning

Mer om Kurser i Flash

Adobe Flash är ett program som används till att skapa tvådimensionella animationer, spel och så kallade Rich Internet Applications för webben. Flash är en teknik som nu blivit standard för användning på webbsidor. Flash kan ofta vara lösningen när HTML-standarden inte räcker till. Programmets styrka är att det hanterar Vektorgrafik, bitmappbilder, animationer, ljud och andra händelser som du kan påverka med ett och samma scriptspråk. Animering är egentligen poängen i Flash. Med begreppet animering menas inte enbart att objekt förflyttas eller har andra rörelser. Även effekter som transparens, zoom och färgändring innefattas i begreppet. Vill du skapa snygga interaktiva webbfunktioner är Flash det vanligaste alternativet. Flash-animationer kan göras med så kallade keyframes eller med hjälp av skriptspråket Actionscript. Generellt genererar animeringar gjorda i Actionscript mindre filer vilket är fördelaktigt på webben.  

Vad kan man göra med en kurs i flash

Du kan göra hela produktpresentationer, företagspresentationer och utbildningar med Flash. På ett enkelt sätt skapar du interaktiv vektorgrafik och animationer för webben och du skapar smidigt minnessnål multimedia för webben. Du kan till och med bygga en hel webbplats med Flash. Webbsidor använder sig av klient- och serverbaserade språk. Klientbaserade är sådana som hanteras av webbläsaren. HTML, CSS, Javascript och Flash är exempel på klientbaserade språk. Serverbaserade språk är programspråk som exekveras. Detta innebär att de körs på servern innan webbsidan skickas till besökaren. Exempel på sådana språk är ASP.NET och PHP. Ofta upplever du kanske Flashfilmer som långsamma och tidskrävande att ladda i webbläsaren. Det beror inte på Flashformatet i sig utan på att den som gjort presentationen använt för tung grafik. I många Flashskurser får du lära dig att skapa lämpliga Flashfilmer.

Den största nackdelen har varit att det krävs ett speciellt program (Flash player) för att se Flash. De senare webläsarversionerna installeras ofta med Flashspelare, annars måste användaren ladda ner programmet för att kunna se din Flashfilm. Samma problematik gäller ju även för andra tekniker som tex Java, Acrobat (PDF-dokument), Shockwave, Real player, QuickTime mfl. Idag kan cirkaa 98 % av alla internetanvändare se Flash i någon version. Adobe Flash har fram till i maj år 2008 varit ett slutet format, därefter ska formatet vara öppet för andra meddelar Adobe.

Vad ingår i en kurs i flash?

Oavsett om du vill bli professionell webbutvecklare eller bara använda dina kommande kunskaper till att bygga egna sajter, så finns det massor att lära. Det kryllar av termer och tekniska lösningar, och det är såklart svårt att som nybörjare både förstå vad de betyder och vad du ska inrikta dig på. Grundläggande kurser lär dig olika språk; HTML, PHP, ASP.NET etc. Du får även lära dig hur du skriver kod, att rita och måla, hantera objekt, lager, animationer och interktiva filmer samt att använda ljud och publicera en Flash-film. Många kurser behandlar hur man gör animationer och hemsidor mer användarvänliga och attraktiva samt hur man skapar bättre design på sidornas komponenter och i menyer.  

På de mer avancerade kurserna lär du dig att  göra förfinade animationer och mer avancerad interaktivitet. Du lär dig utöka Flash-filmer med fler dimensioner genom att använda och kontrollera mp3-ljud och importera video. Dessutom får du lära dig mer om animeringar med ActionScript samt att koppla Flash mot databaser via Actionscript. Vidare utvecklas kunskaperna i att hantera variabler och villkorssatser.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Mer inom området