Vidareutbildning för personalchef

Om du som personalchef vill vidareutbildas finns många vägar att gå. Du kan välja att läsa en ledarskapsutbildning för att bättra på dina ledaregenskaper. Du kan antingen läsa ett längre och mer omfattande ledarskapsprogram eller en kortare ledarskapskurs.

Vidareutbildning för personalchef

Som personalchef har du ansvar för personal/HR på din arbetsplats. Det är viktigt att du har ett stort engagemang och är intresserad av människor. Beroende på din arbetsplats kan arbetsuppgifterna variera, men vanligt är att personalchefen arbetar med trivsel, utveckling, rekryteringar, uppsägningar samt övriga personalfrågor.

Förslag på vidareutbildning för dig som personalchef

Om du som personalchef vill vidareutbildas finns många vägar att gå. Du kan välja att läsa en ledarskapsutbildning för att bättra på dina ledaregenskaper. Du kan antingen läsa ett längre och mer omfattande ledarskapsprogram eller en kortare ledarskapskurs. Under en kortare ledarskapskurs får du möjlighet att fokusera på exempelvis coachande ledarskap eller konflikthantering. Om du nyligen tagit dig an rollen som personalchef så kan du gynnas av att läsa en utbildning anpassad till just nya chefer. Under en sådan kurs får du de kunskaper och verktyg du behöver för att växa in i din nya roll.

Arbetet som personalchef ställer höga krav på dina kunskaper inom konflikthantering, rekrytering, teambuilding och HR. Du behöver också ha gedigna kunskaper gällande arbetsrätt och arbetsmiljö. Tänk på att det är viktigt att vidareutbildas under hela din karriär eftersom lagar och regler ständigt ändras.

Som personalchef kan ditt arbete stundtals vara stressigt och du måste kunna planera din tid på rätt sätt. Om du känner att du skulle kunna bli bättre på att hantera stress kan en kurs inom stresshantering eller personlig effektivitet vara något för dig.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Om du som personalchef funderar på att satsa på vidareutbildning är ett första steg att ta upp frågan med din närmaste chef. Ta reda på om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. Om det finns en policy för kompetensutveckling kan denna innebära att du får vara ledig ett par dagar för att utbildas eller att din arbetsgivare står för utbildningens kostnad.

När du ska välja utbildning kan du börja med att fundera över vilka områden i ditt jobb du skulle kunna bli ännu bättre. Om du är osäker på vilken utbildning du ska satsa på kan du höra med dina kollegor, kanske har de tips på utbildningar de tror skulle kunna passa dig.

Relaterade yrken

[Facebook:recommend]

« Tillbaka till alla yrken inom HR, personal och mäklare
« Tillbaka till Karriärguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser