27 sep 2021

Vidareutbildning för personalvetare

Vidareutbildning för personalvetare

Kärt barn har många namn, det finns flera olika yrkestitlar för en personalvetare. Personalchef, personalansvarig, HR-chef, HR-ansvarig, rekryterare och personalkonsult är bara några av alla titlar inom yrket. En personalvetare har flera olika arbets- och ansvarsområden men man kan sammanfatta med yrket innebär att rekrytera personal, se till att medarbetare inom organisationen mår bra och utvecklas, arbetet innebär även att kunna minska arbetsstyrkan på rätt sätt om det skulle behövas.

Förslag på vidareutbildning för dig som personalvetare

Beroende på sin yrkesroll så finns det olika vägar att gå när det kommer till kompetensutveckling för personalvetare. En stor del av rollen innebär rekrytering det är därför en bra idé att gå en kurs i just rekrytering och intervjuteknik. Det kan även vara så att man förväntas ha koll på regler kring arbetsmiljö.

Om du arbetar som HR-chef eller har en annan chefsposition kan en kurs i ledarskap vara lämplig för dig. Du kan välja att antingen läsa ett mer omfattande ledarskapsprogram eller fokusera på exempelvis coachande ledarskap.

Det händer att konflikter uppstår på arbetsplatsen och ibland fungerar inte arbetsgruppen så bra ihop som du kanske önskat. Genom att arbeta förebyggande med teambuilding och ha verktyg och kunskaper för att hantera konflikter när de väl uppstår kan du som personalvetare bidra till en bättre arbetsmiljö för alla de anställda.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Är du personalvetare och har  bestämt dig för att vidareutvecklas i din yrkesroll? Det första steget  bestämma dig över vilken slags utbildning som kan tänkas passa dig. Det finns allt från kortare kurser till längre program och vissa utbildningar bedrivs även på distans.

Ta upp frågan med din chef och hör om det finns en policy för kompetensutveckling på din arbetsplats. Om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling kan detta innebära att du får utbildningen finansierad av arbetsgivaren eller att du får möjlighet att vara ledig ett par dagar för att vidareutbildas.

Framtidsutsikter

Det finns en bra balans på arbetsmarknaden idag, både för de personalvetare som är nya på arbetsmarknanden och mer erfarna personalvetare. Om du vill bli mer konkurrenskraftig på arbetsmarknaden kan du välja att antingen bredda dina kunskaper eller specialisera dig på ett område du är särskilt intresserad av.

Relaterade yrken


« Tillbaka till alla yrken inom HR, personal och mäklare
« Tillbaka till Karriärguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 27 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-12-13

Förbered dig för utvecklingssamtalet

Det är säkert många som känner nervositet och oro när det börjar bli dags för de årliga utvecklingssamtalen. Konversation kan ofta kännas som en examen, men du oroar dig förmodligen i onödan! Det är viktigt att komma ihåg att utvecklingssamtalet ska vara givande för både dig och din chef. Vi berättar hur du kommer väl förberedd.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-04

Vidareutbildning för tandhygienist

Trots att tandhygienister bedöms möta en god arbetsmarknad är det viktigt att du vidareutbildas kontinuerligt under hela din karriär. Detta dels för att behålla din konkurrenskraft men även för att göra det möjligt för dig att ta dig an nya och mer avancerade arbetsuppgifter.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-14

Topp 15: Hetaste kompetenserna för jurister 2017

Topp 15: Hetaste kompetenserna för jurister

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!