Vidareutbildning för mäklarassistenter

Det finns flera olika vidareutbildningar att välja bland för dig som mäklarassistent. Arbetet som mäklarassistent ställer höga krav på din förmåga att strukturera din tid och att prioritera dina olika arbetsuppgifter.

Vidareutbildning för mäklarassistenter

En mäklarassistents arbetsuppgifter kan variera väldigt mycket beroende på hur stor din arbetsplats är och hur många mäklare du assisterar. Om det finns flera mäklarassistenter på din arbetsplats kan du vara specialiserad på ett område, medan det på mindre kontor krävs att mäklarassistenten har bred kompetens.

Mäklarassistentens arbetstider kan variera beroende på om fastighetsmäklaren behöver hjälp vid en visning eller besiktning av en fastighet. I dessa fall kan mäklarassistenten behöva arbeta både på kvällar och på helger.

Förslag på vidareutbildning för dig som mäklarassistent

Det finns flera olika vidareutbildningar att välja bland för dig som mäklarassistent. Arbetet som mäklarassistent ställer höga krav på din förmåga att strukturera din tid och att prioritera dina olika arbetsuppgifter. Stundtals kan mäklarassistentens arbete också vara stressigt. Om du vill bli bättre på att planera och strukturera ditt jobb eller hantera stress kan kurser inom personlig effektivitet eller stresshantering passa dig.

Du som mäklarassistent bör också vara duktig på att ge god kundservice både till köparen och till säljaren av ett objekt. Tänk på att den köpare du arbetar med idag kan bli en potentiell säljare och att varje kundrelation är mycket viktig. För mäklarassistenter som vill bli ännu bättre på att ge service kan kurser inom kundbemötande vara lämpliga.

Mäklarassistenten möter många olika människor i arbetet och det är nödvändigt att du har en god kommunikativ förmåga och kan formulera dig väl i tal och skrift. Om du arbetar med att skriva exempelvis beskrivningar av bostäder eller lokaler kan en kurs inom skrivande och copywriting vara något för dig. Det kan även vara positivt för din karriär att behärska fler språk än svenska. 

Det är vanligt att mäklarassistenten hjälper till att ta fram olika slags reklammaterial. För dig som vill bli ännu bättre på att ta fram reklammaterial kan kurser inom exempelvis Adobe InDesign eller Adobe Photoshop passa bra. Då det blir allt vanligare att mäklare annonserar ut sina objekt i sociala medier kan även kunskaper inom digital kommunikation och sociala medier gynna din framtida karriär.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Om du som mäklarassistent bestämt dig för att vidareutbildas inom din yrkesroll är ett första steg att ta upp frågan med din närmaste chef. Ta reda på om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling och om din chef har tips på utbildningar som kan passa dig. Om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling kan denna innebära att din arbetsgivare finansierar utbildningen eller att du får möjlighet att ta ledigt ett par dagar för att utbildas.

Fundera även på vilken slags utbildning som passar din situation bäst. Det finns allt från kortare kurser till längre utbildningar och vissa kan bedrivas på distans. Tänk på att en utbildning på distans sällan är enklare än en traditionell utbildning. Distansutbildningar kräver, precis som traditionella utbildningar, att du är fokuserad och avsätter tid för dina studier.

Om du är osäker på vilken slags utbildning som passar dig kan du börja med att fundera på om det finns något område du skulle kunna bli ännu bättre på i ditt arbete. Är du osäker på vilken vidareutbildning som du ska välja kan du höra med dina kollegor, kanske känner de till en utbildning eller en utbildningsarrangör som skulle passa dig.

Framtidsutsikter

Hur framtidsutsikterna för dig som marknadsassistent ser ut beror på var i landet du är verksam och vilken slags erfarenhet och utbildning du har. Vidareutbildning är ett sätt för dig som mäklarassistent att öka dina möjligheter att få jobb. Du kan välja att bredda dina kunskaper eller specialisera dig inom ett ämne du är särskilt intresserad av.

Relaterade yrken

[Facebook:recommend]

« Tillbaka till alla yrken inom HR, personal och mäklare
« Tillbaka till Karriärguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser

Du kanske också är intresserad av: