Visa utbildning.se som: Mobil
Vidareutbildning för fastighetsmäklare

Vidareutbildning för fastighetsmäklare

En fastighetsmäklare arbetar med att förmedla olika typer fastigheter såsom affärsfastigheter, villor, bostadsrätter och tomter med mera Den stora uppgiften för en fastighetsmäklare är att förmedla kontakter mellan en köpare och säljare. För en fastighetsmäklare är fastighetsbyrån  basen. Arbetsplatsen är dock också förlagd till de fastigheter som ska säljas. Det kan handla om möten med kunder eller besiktning samt visning av fastigheterna.

Fastighetsmäklare kan vara anställd vid fastighetsmäklarbyrå eller vara egen företagare men med franchiseavtal – man köper in sig i ett namngivet och skräddarsytt marknadsavtal för mäklare. Eller så driver man eget företag under eget namn.

Förslag på vidareutbildning för dig som fastighetsmäklare

Det finns flera olika utbildningar att välja bland för en fastighetsmäklare, det finns många förmågor som är viktiga att utveckla och underhålla som fastighetsmäklare. Att kunna hantera stress är viktigt, ofta har du flera processer igång samtidigt med olika budgivningar och försäljningar. Om du skulle vilja bli bättre på att hantera stress kan en kurs inom personlig effektivitet eller stresshantering vara något för dig.

Som fastighetsmäklare är det nödvändigt att ha goda ekonomiska kunskaper. Detta är särskilt viktigt för fastighetsmäklare som driver ett eget företag. Eftersom konkurrensen om säljobjekten är hård kan du dessutom gynnas av att ha kunskaper rörande marknadsföring. Genom att marknadsföra dig själv, ditt företag och dina objekt på ett bra sätt kan du nå ut till fler köpare och säljare.

Bland det viktigaste är att ge god kundservice, glöm inte att du arbetar med två kunder samtidigt, köparen och säljaren. Personen som köper lägenheten kan dessutom vara en potentiell säljare inom några år. En fastighetsmäklare är dessutom en slags försäljare, och det gäller att du har bra kunskap om affärer och ekonomi. Det är också viktigt att ha en stark kommunikativ förmåga och veta hur man uttalar sig väl i tal och skrift. Goda språkkunskaper är ofta ett krav, utöver svenska och engelska är det ofta bra att behärska fler språk.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Har du som fastighetsmäklare bestämt dig för att utvecklas i din yrkesroll? Det första steget är att bestämma dig för vilken slags utbildning som passar dig bäst. Det finns allt från kortare kurser till längre program och vissa utbildningar bedrivs även på distans. Ta även reda på om det finns en policy för kompetensutveckling på din arbetsplats. Om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling kan detta innebära att du får utbildningen finansierad av arbetsgivaren eller att du får möjlighet att vara ledig ett par dagar för att vidareutbildas.

Om du är osäker på vilken utbildning du ska välja kan du höra med dina kollegor, kanske har de tips på utbildningar de tror skulle kunna passa dig.

Framtidsutsikter

Arbetsförmedlingen menar att konkurrensen kommer var hård de nästkommande åren. De största jobbmöjligheterna finns i tätorter där det finns flest säljobjekt men kom ihåg att det även finns hög konkurrens om just objekten där. Det är många som vill utbilda sig till fastighetsmäklare och antalet nyeximinerade kommer bli fler än antalet personer som går i pension.

Relaterade yrken


« Tillbaka till alla yrken inom HR, personal och mäklare
« Tillbaka till Karriärguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 24 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-22

Vidareutbildning för butikschef

Det är viktigt att du som butikschef eller försäljare dagligvaror har god social förmåga, då du möter olika sorters kunder varje dag, du kommer även få frågor som du förväntas kunna svara på. Det är ibland otydligt vad det finns för regler kring kompetensutveckling då detta skiljer sig mycket från arbetsplats till arbetsplats.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-06-09

Jobba hemifrån – så behåller du effektiviteten

Sitter du i regel på ett kontor men är sugen på att testa det här med att jobba hemma? Att jobba hemifrån kan vara oerhört lockande, men det kan också vara en riktig effektivitetstjuv! Med rätt knep kan du dock effektivisera din arbetsdag och till och med få ut mer av en arbetsdag hemma än du hade fått på kontoret.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-13

5 tips – så får du chefen att betala din vidareutbildning

Idag råder det hård konkurrens på arbetsmarknaden. Om du är ute efter att få utökade arbetsuppgifter eller bli befordrad kan vidareutbildning hjälpa dig på vägen. Vi har sammanställt 5 tips för dig som vill ta upp frågan om kompetensutveckling med din chef.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!