Vidareutbildning för trädgårdsmästare

Trädgårdsmästare kan ha en mängd olika arbetsuppgifter och möjligheterna till vidareutbildning är lika många – som trädgårdsmästare blir du aldrig fullärd i och med att det ständigt kommer nya tekniker och metoder som rör odling och trädgårdsarbete.

Vidareutbildning för trädgårdsmästare

Som trädgårdsmästare har du en bred kompetens inom park- och kulturlandskap och du kan vara anställd på exempelvis kommunala parker, slottsparker, kyrkogårdsförvaltningar, handelsträdgårdar, bostadsföretag och anläggnings-och skötselföretag eller andra trädgårdsföretag.

En del trädgårdsmästare är även egenföretagare med inriktning mot design och/eller anläggning och skötsel. Några trädgårdsmästare driver även trädgårdsbutik.

Förslag på vidareutbildning för dig som trädgårdsmästare

Trädgårdsmästare kan ha en mängd olika arbetsuppgifter och möjligheterna till vidareutbildning är lika många – som trädgårdsmästare blir du aldrig fullärd i och med att det ständigt kommer nya tekniker och metoder som rör odling och trädgårdsarbete.

Driver du ditt eget företag och behöver ha koll på redovisningen? Då kan du behöva gå en kurs inom bokföring och redovisning eller något annat område inom ekonomi. Det finns kurser både på grund och avancerad nivå. Har du som trädgårdsmästare i stor utsträckning kontakt med kunder kan en kurs i kundservice eller försäljning vara relevant.

Även om du som trädgårdsmästare själv ofta ägnar dig åt mycket praktiskt trädgårdsarbete kan du även ha en arbetsledande befattning. Om du har ett personalansvar kan en kurs i arbetsledning ge dig det stöd du behöver för att kunna göra ett ännu bättre jobb – och även säkerställa att din personal gör det.  

För att kunna leverera varor i rätt tid och sköta parken eller trädgården är det viktigt att du har god planeringsförmåga, så att du odlar rätt volymer, att tajmingen är rätt så att plantor är klara när de behövs i parken eller ska gå till försäljning. En kurs i personlig effektivitet kan hjälpa dig att få bättre struktur på ditt arbete.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Trädgårdsmästare och sugen på att gå en vidareutbildning? Ibland kan det vara svårt att bestämma sig för vilken utbildning man ska gå. En bra start är att fundera över vilka kunskapsluckor du har och inom vilka områden du skulle kunna bli ännu bättre. Hör med din chef, kollegor eller andra inom samma bransch. Kanske har de tips på utbildningar som de deltagit i någon kurs eller seminarium som skulle kunna vara givande även för dig.

Framtidsutsikter

I sin prognos Yrkeskompassen bedömer Arbetsförmedlingen att det sammantaget blir hård konkurrens om jobben för trädgårdsarbetare framöver. Ett annat sätt att öka sin attraktionskraft på arbetsmarknaden är att bygga på sin kompetens genom att gå en vidareutbildning. 

Relaterade yrken

[Facebook:recommend]


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser

Du kanske också är intresserad av: