Vidareutbildning för trädgårdsanläggare

Om du som trädgårdsanläggare är egenföretagare kan en kurs i bokföring hjälpa dig att sköta redovisningen i företaget. Du kan även behöva kompetens inom inköp och administration. Är du trädgårdsanläggare och anställd som arbetsledare vid ett anläggningsföretag? Då kan arbetsledarutbildning vara relevant för dig. 

Vidareutbildning för trädgårdsanläggare

Som trädgårdsanläggare arbetar du med skötsel och utformning av parker, trädgårdar och andra grönytor. Arbetsuppgifterna kan handla om att anlägga planteringar i ett bostadsområde, en park på uppdrag av en kommun eller sköta gräsmattor för bostadsföretag eller kyrkogårdar. Trädgårdsanläggare kan också arbeta på uppdrag från  byggföretag, stat, landsting, bostadsrättsföreningar, privata fastighetsägare och golfklubbar. 

De flesta trädgårdsanläggarna är egna företagare eller är anställda på entreprenadföretag som utför uppdrag åt exempelvis kommuner och kyrkogårdsförvaltningar. En del trädgårdsanläggare vidareutbildar sig till trädgårdsmästare.

Förslag på vidareutbildning för dig som trädgårdsanläggare

Som trädgårdsanläggare använder du dig i ditt yrke av många olika slags hjälpmedel, både maskiner och handredskap, som du ofta sköter dagligt underhåll och reparationer av. Behöver du lära dig mer inom det tekniska området för att kunna sköta dessa maskiner finns en mängd olika kurser att tillgå. Om du ska fälla träd kan du behöva ta motorsågskörkort. 

Trädgårdsanläggare har en hel del kontakt med andra personer i sitt arbete, såsom landskapsarkitekter som är de som skapar ritningarna till ett område som ska anläggas. Om du känner att du skulle kunna förbättra din samarbetsförmåga kan en kurs i konflikthantering, teambuilding eller kommunikation vara till hjälp. 

Om du som trädgårdsanläggare är egenföretagare kan en kurs i bokföring hjälpa dig att sköta redovisningen i företaget. Du kan även behöva kompetens inom inköp och administration. Är du trädgårdsanläggare och anställd som arbetsledare vid ett anläggningsföretag? Då kan arbetsledarutbildning vara relevant för dig. 

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Trädgårdsanläggare och sugen på att vidareutbildas? Ibland kan det vara svårt att bestämma sig för vilken utbildning man ska gå. En bra start är att fundera över vilka kunskapsluckor du har och inom vilka områden du skulle kunna bli ännu bättre. Hör med din chef, kollegor eller andra inom samma bransch. Kanske har de tips på utbildningar som de deltagit i någon kurs eller seminarium som skulle kunna vara givande även för dig.

Framtidsutsikter

Arbetsförmedlingen bedömer i sin prognos Yrkeskompassen att det sammantaget blir hård konkurrens om jobben för trädgårdsarbetare framöver. För att öka din attraktionskraft på arbetsmarknaden kan du bygga på din kompetens genom vidareutbildning. 

Relaterade yrken

[Facebook:recommend]


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser

Du kanske också är intresserad av: