05 okt 2021

Vidareutbildning för trädgårdsanläggare

Vidareutbildning för trädgårdsanläggare

Som trädgårdsanläggare arbetar du med skötsel och utformning av parker, trädgårdar och andra grönytor. Arbetsuppgifterna kan handla om att anlägga planteringar i ett bostadsområde, en park på uppdrag av en kommun eller sköta gräsmattor för bostadsföretag eller kyrkogårdar. Trädgårdsanläggare kan också arbeta på uppdrag från  byggföretag, stat, landsting, bostadsrättsföreningar, privata fastighetsägare och golfklubbar. 

De flesta trädgårdsanläggarna är egna företagare eller är anställda på entreprenadföretag som utför uppdrag åt exempelvis kommuner och kyrkogårdsförvaltningar. En del trädgårdsanläggare vidareutbildar sig till trädgårdsmästare.

Förslag på vidareutbildning för dig som trädgårdsanläggare

Som trädgårdsanläggare använder du dig i ditt yrke av många olika slags hjälpmedel, både maskiner och handredskap, som du ofta sköter dagligt underhåll och reparationer av. Behöver du lära dig mer inom det tekniska området för att kunna sköta dessa maskiner finns en mängd olika kurser att tillgå. Om du ska fälla träd kan du behöva ta motorsågskörkort. 

Trädgårdsanläggare har en hel del kontakt med andra personer i sitt arbete, såsom landskapsarkitekter som är de som skapar ritningarna till ett område som ska anläggas. Om du känner att du skulle kunna förbättra din samarbetsförmåga kan en kurs i konflikthantering, teambuilding eller kommunikation vara till hjälp. 

Om du som trädgårdsanläggare är egenföretagare kan en kurs i bokföring hjälpa dig att sköta redovisningen i företaget. Du kan även behöva kompetens inom inköp och administration. Är du trädgårdsanläggare och anställd som arbetsledare vid ett anläggningsföretag? Då kan arbetsledarutbildning vara relevant för dig. 

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Trädgårdsanläggare och sugen på att vidareutbildas? Ibland kan det vara svårt att bestämma sig för vilken utbildning man ska gå. En bra start är att fundera över vilka kunskapsluckor du har och inom vilka områden du skulle kunna bli ännu bättre. Hör med din chef, kollegor eller andra inom samma bransch. Kanske har de tips på utbildningar som de deltagit i någon kurs eller seminarium som skulle kunna vara givande även för dig.

Framtidsutsikter

Arbetsförmedlingen bedömer i sin prognos Yrkeskompassen att det sammantaget blir hård konkurrens om jobben för trädgårdsarbetare framöver. För att öka din attraktionskraft på arbetsmarknaden kan du bygga på din kompetens genom vidareutbildning. 

Relaterade yrkenBehöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 05 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-27

Vidareutbildning för journalister

Journalister måste vara duktiga skribenter, kunna arbeta under tidspress och vara intresserade av både den tekniska utvecklingen och samhällsdebatten. Oftast arbetar journalister med webb, radio, TV eller press. Andelen journalister som arbetar på webb eller sociala medier har under de senaste åren ökat, vilket ställer nya krav på dig som journalist.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-27

Vidareutbildning för parkeringsvakt

I arbetet möter du som parkeringsvakt många olika människor och det är viktigt att du vet hur du ska bemöta de personer du kommer i kontakt med. Du som parkeringsvakt behöver kunna hålla dig lugn och sansad även om du möter upprörda människor.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-11-16

De 11 mest irriterande kontorspersonligheterna

Blir du ibland tokig på dina kollegor? Då är du inte ensam! Det är helt enkelt bara att inse, du kommer aldrig att komma perfekt överens med samtliga personlighetstyper som ryms på ett kontor. Men om du lär dig att identifiera dessa arketyper och hur du bäst bemöter dem, blir de lättare att acceptera. Du kan byta jobb, men dessa 11 kontorspersonligheter kommer du sannolikt aldrig undan.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!