Vidareutbildning för webbanalytiker

Webbanalytikerns arbete består bland annat av att testa olika slags bilder, rubriker och annonser för att sedan analysera vad som fungerar bäst för målgruppen. Utöver en gedigen kompetens krävs det att du har ett brinnande intresse för digital strategi, analys och har ett öga för siffror.

Vidareutbildning för webbanalytiker

Som webbanalytiker analyserar och kartlägger du besökares beteenden på webben. Det är vanligt att webbanalytiker är anställda på företag som fokuserar på internetmarknadsföring eller andra slags digitala byråer, men som webbanalytiker kan du också vara anställd på ett företags marknadsavdelning.

Webbanalytikerns arbete består bland annat av att testa olika slags bilder, rubriker och annonser för att sedan analysera vad som fungerar bäst för målgruppen. Utöver en gedigen kompetens krävs det att du har ett brinnande intresse för digital strategi, analys och har ett öga för siffror.

Förslag på vidareutbildning för dig som webbanalytiker

För webbanalytiker som vill vidareutbildas finns en mängd olika vägar att gå. Om du vill ta ett större ansvar på din arbetsplats kan du exempelvis välja att bygga på din kompetens inom projektledning. I rollen som webbanalytiker behöver du också ha gedigen kunskap om olika slags kanaler för marknadsföring, exempelvis sociala medier. 

Arbetet som webbanalytiker ställer höga krav på din digitala kompetens. Du måste vara duktig på bland annat SEO och SEM. Även kunskaper inom HTML eller programmering kan vara värdefulla för webbanalytiker.

Microsoft Excel kan användas som verktyg för att analysera stora mängder statistik. Om du vill lära dig att hantera större mängder data och fördjupa dina kunskaper inom Microsoft Excel finns flera kurser att välja bland, både för dig som är nybörjare och erfaren användare. Som webbanalytiker måste du ofta presentera dina analyser och rapporter för övriga anställda på arbetsplatsen. Om du vill bli ännu bättre på att hålla presentationer kan en utbildning i Powerpoint, retorik eller presentationsteknik passa dig.

Att tänka på om du vidareutbilda dig

Det första steget när du som webbanalytiker bestämt dig för att satsa på vidareutbildning är att ta upp frågan med din chef. Ta reda på om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. Om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling kan detta innebära att du får ta ledigt ett par dagar för att utbilda dig eller att din arbetsgivare står för utbildningens kostnad.

Om du är osäker på vilken utbildning som skulle passa dig bäst kan du höra med din chef eller dina kollegor. Kanske har de tips på utbildningar som skulle kunna gynna din karriär. Kanske har dina kollegor läst en utbildning de tror skulle passa även dig som de kan tipsa dig om.

Framtidsutsikter

Allt fler företag inser vikten av att följa upp de egna marknadsföringskampanjerna samt mäta och analysera trafiken på webbplatsen. För webbanalytiker som har gedigna kunskaper och hög kompetens ser arbetsmarknaden ljus ut. Genom att gå en vidareutbildning och antingen fördjupa dina kunskaper eller skaffa dig en särskild spetskompetens kan du öka din konkurrenskraft och ta dig an nya och mer avancerade arbetsuppgifter.

Relaterade yrken

[Facebook:recommend]

« Tillbaka till alla yrken inom pedagogik
« Tillbaka till alla yrken inom kultur, media och design
« Tillbaka till Karriärguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser

Du kanske också är intresserad av: