Återfallsprevention

Lära, i Stockholm (+1 orter)
Längd
3 dagar
Språk
Svenska
Längd
3 dagar
Språk
Svenska
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Återfallsprevention

Utbildning i återfallsprevention

Återfallsprevention är en evidensbaserad metod som har utvecklats inom beroendevården och som rekommenderas av socialstyrelsens nationella riktlinjer vid missbruksproblematik.

Ur innehållet

  • Känn igen risksituationer för missbruk
  • Konsekvenser av problembeteendet
  • Undvika risksituationer för återfall
  • Hantera återfall
  • Identifiera alternativ till problembeteenden

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som arbetar med människor med missbruksproblematik.

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper och förståelse för missbruksproblematik. Det är även önskvärt med kunskaper inom motiverande samtal.  

Kursinnehåll

Utbildningen i Återfallsprevention (ÅP) innehåller kognitiva och beteendemässiga strategier för att minska risken för återfall efter en inledd beteendeförändring. Metoden utvecklades från början för vuxna med alkoholproblem men används idag också vid andra problembeteenden så som till exempel missbruk av droger eller spelberoenden.

Under 2+1 dagar lär du dig mer om hur du genomför ett återfallspreventivt program och hur du anpassar det till din målgrupp. De två första dagarna ses vi fysiskt på plats och den tredje dagen är vi online.

Du kommer få hemuppgifter att arbeta med mellan och innan utbildningstillfällena för att förstärka det vi arbetar med under utbildningen. Räkna med ett par timmars förberedelse mellan utbildningstillfällena. Genom hemuppgifterna skapar vi förutsättningar för en effektiv lärresa.

Utbildningens mål

Efter genomgången utbildning kan du självständigt använda återfallsprevention som metod för en grupp eller individuellt för en person.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Återfallsprevention, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Lära
Evenemangsgatan 21, 6 tr
169 79 Solna

Utbildningar och handledning inom socialt arbete, omsorg och skola

Lära erbjuder öppna utbildningar, handledning och skräddarsydda lösningar. Lära är ett av Sveriges ledande företag inom utbildning och kompetenshöjande insatser inom vård, omsorg, skola och behandling. Vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Vi är övertygade...

Läs mer om Lära och visa alla utbildningar.

Highlights