EFL Affärsstyrning

Längd
18 kvällar
Pris
44 600 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
22 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
18 kvällar
Pris
44 600 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
22 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 44 600 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

EFL Affärsstyrning

EFL Affärsstyrning – strategi, verksamhetsstyrning och ekonomisk analys omfattar verksamhetsstyrning på djupet och bredden, och ger dig nya verktyg för att kunna jobba mer strategiskt och ta den ekonomiska pulsen på organisationer och företag. Efter en kväll i veckan under 20 veckor kommer du att vara bättre på att göra ekonomiska analyser och att såväl ta fram som tolka kvalificerade beslutsunderlag utifrån verksamheten som helhet.

EFL Affärsstyrning - Verksamhetsstyrning på djupet och bredden.

Bli bättre på att göra ekonomiska analyser och att ta fram kvalificerade beslutsunderlag utifrån verksamheten som helhelt. En kväll i veckan under en termin fördjupar vi oss i affärsstyrning. Poängen med utbildningen är att du ska få nya verktyg för att kunna jobba mer strategiskt. Detta är ett bra sätt att kombinera arbete med studier på högskolenivå.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

22 oktober, 2024

  • Öppen utbildning
  • Lund

Föreläsare

På EFL Affärsstyrning – strategi, verksamhetsstyrning och ekonomisk analys möter du ett inspirerande och sammansvetsat programteam bestående av experter inom respektive område, med en utpräglad förmåga att på ett pedagogiskt sätt förklara ekonomiska samband, begrepp och teorier och koppla lärandet till din egna organisations förutsättningar och utveckling. Till kommande programomgång möter du bland annat:

Gert Paulsson
Gert är lärare och forskare i ekonomistyrning och programchef förEFL Affärsstyrning – strategi, verksamhetsstyrning och ekonomisk analys. Gert fokuserar bland annat på områdena ekonomiskt ansvar, värdebaserad styrning, balanserat styrkort och situationsanpassad styrning.

Johan Dergård
Johan är lärare och forskare i redovisning och finans på Ekonomihögskolan i Lund med inriktning på affärsstyrning, budgetering och redovisning. Johan ger dig verktygen för att kunna utveckla din förmåga att känna av den ekonomiska pulsen på verksamheter.

Stefan Sveningsson
Stefan är professor i ledarskap vid Lunds universitet och forskar inom chefsarbete, ledarskap samt strategisk och organisatorisk förändring. Han har publicerat många böcker inom områdena ledarskap, chefskap, förändringsarbete och företagskultur, såsomFörändringsarbete i organisationer: om att utveckla företagskulturer,När ledarskapet krackelerarochLedarskap.

EFL-teamet

EFL-teamet består av framstående pedagoger, forskare, ämnesexperter och utbildningsdesigners. Med våra kopplingar till Ekonomihögskolan i Lund och näringslivet skapar vi de bästa förutsättningarna för din utveckling. På Affärskunskap möter du ett handplockat och erfaret team som triggar i gång ditt intresse för företagsekonomi.

Deltagare tycker:

”EFL Affärsstyrning uppfyllde de mål som jag hade satt och föreläsarna utmanade mig och mitt sätt att tänka. Nyckeltal och beräkningsmodeller, typ Dupontmodellen har gett mig bra verktygför uppföljning. Systematiken, tankesättet gör mig säkrare i mitt dagliga arbete.”

Mats Persson
Domkyrkokamrerare, Svenska Kyrkan

Innehåll:

  • strategi och konkurrensfördelar
  • internprissättning
  • finansiella nyckeltal
  • budget och prognoser
  • kapitalbehovsanalys
  • cash flow
  • investeringsbedömning
  • lönsamhetsstyrning

Målgrupp

Du vill växa i din yrkesroll och söker nya utmaningar. Du har erfarenhet från en ekonomi- eller redovisningsfunktion och har grundläggande kunskaper i företagsekonomi.

Upplägg

Utbildningen omfattar 20 veckor med sammankomst vanligtvis en kväll per vecka (oftast kl. 17.30 – ca 21.30). Sammankomsterna består av föreläsningar, praktikfallsdiskussioner, workshops och gästföreläsare. Under kursens gång löper även ett fördjupningsarbete, där du får möjlighet att fokusera på en frågeställning inom affärsstyrning för ditt företag.

EFL Affärsstyrning ingår även som en del i Diplomerad Controller.

Investering

44 600 kr.

För medlemmar i EFLs nätverk är kostnaden 39 600 kr. Priser exklusive moms och litteraturkostnader.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om EFL Affärsstyrning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
EFL, Executive Foundation Lund
Scheelevägen 15b (Box 794 )
220 07 Lund

Med program såsom EFL:s Styrelseprogram, Leading Change, Ledarskap i organisationer och managementprogrammet Leading IMPACT är EFL Executive Education ett av regionens starkaste varumärken för utbildningar till yrkesverksamma. Leading IMPACT, som startade för första gången hösten 2019 bygger på samma pedagogik...

Läs mer om EFL, Executive Foundation Lund och visa alla utbildningar.

Highlights