Internetstatistik – svenskars internetvanor 2016

Internet är både en välsignelse och en förbannelse för oss svenskar. Idag kan mer än hälften av befolkningen arbeta hemifrån minst en dag i månaden. Men ständig uppkoppling innebär också större svårigheter att koppla bort helt från jobbet. Svenskarna spenderar i snitt 24 timmar i veckan på internet, nästan en femtedel av vår vakna tid.

Svenskarna och internet – en förbannande välsignelse

Idag kan mer än hälften av befolkningen arbeta hemifrån minst en dag i månaden. Något som ger en större frihet och möjlighet att vara med familjen. Men – ständig uppkoppling innebär också större svårigheter att koppla bort helt från jobbet.

Svenskarna tillbringar i snitt 24 timmar i veckan på internet, vilket är nästan en femtedel av den vakna tiden. Varannan svensk kollar dessutom jobbmailen under semestern. Detta framkommer i rapporten Svenskarna och internet 2016, som kom ut i november.

Trots att svenskarna är alltmer fastnaglade vid sina skärmar finns det dock ett fåtal människor som fortfarande håller ut. 7 procent av befolkningen vågar vägra internet. Men det är en sjunkande skara som ställer sig utanför och andelen internet-analfabeter lär sjunka i framtiden. Redan idag använder 1 av 3 tvååringar internet dagligen, visar rapporten.

Allt fler utbildar sig på distans

En klar vinst med ett alltmer uppkopplat samhälle är att det ger större möjligheter för människor på mindre orter att vidareutbilda sig på egen hand. Det ständigt växande utbudet av e-learning och onlineutbildningar gör det möjligt för miljontals fler att hitta kompetensutveckling, såväl på landsbygden som i städerna.

Vill du gå en utbildning på distans? Se alla utbildningar här!

 

Svenskarna och internet

Om du är en av dem 7 % kanske du skulle vilja gå en grundkurs inom IT och data? Behöver du hjälp att koppla av och hantera jobbstressen – varför inte gå en stresshanteringskurs?

Vill du ha bilden i originalstorlek, eller önskar ta del av mer statistik kring utbildning och kompetensutveckling? Hör av dig till oss på info@utbildning.se! 

[Facebook:like]

Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser