Friskvård & Teambuilding

För att uppnå välmående hos dina anställda och en personalstyrka som trivs tillsammans är friskvård och teambuilding viktiga faktorer. Om ett företag satsar på friskvård innebär detta inte bara anställda som mår bättre utan även minskade kostnader för sjukskrivningar. Om de anställda mår bra brukar effektiviteten öka, stressnivån sjunka samt koncentrationsförmågan förbättras.

För att uppnå välmående hos dina anställda och en personalstyrka som trivs tillsammans är friskvård och teambuilding viktiga faktorer.

Friskvård

Om ett företag satsar på friskvård innebär detta inte bara anställda som mår bättre utan även minskade kostnader för sjukskrivningar. Om de anställda mår bra brukar effektiviteten öka, stressnivån sjunka samt koncentrationsförmågan förbättras. Sammanfattningsvis så finns det många fördelar med att investera i friskvård. 

Utbildningar inom friskvård

Det finns olika sätt för att företag att satsa på sin personal såsom exempelvis:

  • Sponsrade motionslopp
  • Frukt på jobbet
  • Kontorsmassage
  • Hälsocoachning
  • Stegräknartävlingar
  • Gratis/rabatterat träningskort

Recept

För att hålla uppe energinnivån under arbetsdagen är det viktigt med pauser och mellanmål och gärna en och annan fika. Ibland behöver man höja blodsockret lite men glöm inte att pauserna även är viktiga för det sociala utbytet. Kanske kan ni till och med baka tillsammans meller ha ett rullande schema för vem som tar med fredagsfika?

Teambuilding

En annan faktor för ökad trivsel är att personalen känner en gemenskap och samarbetar på ett bra sätt. Detta kan man uppnå genom att jobba regelbundet med teambuilding. Och för er som har svårt att ses fysiskt så kan man absolut köra teambuilding på distans. Vissa kan tycka att det känns larvigt och som slöseri med tid att göra olika teambuildingövningar, men sanningen är att det ofta bidrar till bättre sammanhållning och stärkta band mellan individerna som i slutändan bidrar till goda resultat för företaget. För dig som vill lära dig mer finns det flera utbildningar inom teambuilding.

5 tips för lyckad teambuilding


Annonser