Vad är arbetsrätt? - Forum

2015-05-15 08:44   Ove

Hej, Vad är arbetsrätt? Vad innebär det? /Ove


RE: Vad är arbetsrätt?
2015-05-15 09:17   Anna Granberg

Hej,

Att läsa en kurs i arbetsrätt kan vara nödvändigt för exempelvis personalchefer, verksamhetschefer eller medarbetare som har ett personalansvar. Här kan du se samtliga kurser inom juridik. Den svenska arbetsrätten består av två olika delar, dels den kollektiva arbetsrätten och dels den individuella arbetsrätten:

  • Individuell arbetsrätt handlar om förhållandet mellan arbetstagare och arbetsgivare, exempelvis lagen om anställningsskydd (LAS), semesterlagen och diskrimineringslagen. 
  • Kollektiv arbetsrätt berör bland annat kollektivavtal och innefattar exempelvis medbestämmandelagen och förtroendemannalagen.

Utan kunskap om arbetsrätt kan det vara lätt att göra fel vilket kan resultera i stora utgifter. Även personer som inte kommer i direkt kontakt med arbetsrättsliga frågor kan ha nytta av grundläggande arbetsrättsliga kunskaper. Detta för att känna till de egna rättigheterna och skyldigheterna på arbetsplatsen.

Se alla kurser inom arbetsrätt

Hoppas detta har varit till hjälp och lycka till!

Hälsningar,
Infoteamet på utbildning.se 


Utbildningskategorier som matchar tråden
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨