Riskhantering för teknik/underhåll - Ny utbildning!

2015-05-05 Bergstrom & Hellqvist AB

Bergström & Hellqvist AB lanserar en ny utbildning anpassad för de som arbetar med teknik/underhåll på livsmedelsföretag. Syftet med utbildningen är att bidra till att öka riskmedvetenheten och förmågan att identifiera och hantera risker för livsmedelssäkerheten förknippade med arbeten inom teknik/underhåll, samt öka förståelsen för rollen i arbetet med HACCP och livsmedelssäkerhet.

Varje livsmedelsföretag behöver ha väl fungerande system för att proaktivt identifiera risker för livsmedelssäkerheten som är förknippade med teknik/underhåll. Riskerna måste styras på ett lämpligt och tillräckligt sätt för att garantera säkra livsmedel. Konsumenterna och kunderna tar det för givet. Flera kunder ställer även krav på teknik/underhåll via olika standarder, t.ex. BRC Food eller FSSC 22000. Det finns en rad olika situationer, händelser och processer som kan göra att faror uppkommer och därmed äventyrar livsmedelssäkerheten, t.ex. i samband med ombyggnationer av lokaler, installation av ny utrustning eller reparationer. För att lyckas krävs att de som arbetar med teknik/underhåll är medvetna om risker för livsmedelssäkerheten förknippade med sitt arbete. De behöver även vara kunniga i lämpliga styrande åtgärder för att hantera riskerna, samt ha förståelse för sin roll i arbetet med HACCP och livsmedelssäkerhet.

Utbildningen vänder sig till personer som är involverade i arbeten inom teknik och underhåll t.ex. teknik-/underhållspersonal, projektledare för tekniska projekt eller medlem i HACCP-grupp. Den vänder sig även till dig som är entreprenör och utför arbeten hos företag i livsmedelsbranschen. 

Utbildningen genomförs företagsanpassad samt vid planerade öppna tillfällen. I höst 2015 den 4 november i Malmö och den 3 december i Stockholm.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨