Executive MBA Program – Stockholms universitet

Stockholms Universitet, i Stockholm
Längd
21 månader
Pris
450 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Ny utbildningsstart varje höst se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
21 månader
Pris
450 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Ny utbildningsstart varje höst se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Video

Kursbeskrivning

Grupp EMBA

Executive MBA Programmet vid Stockholms universitet

Executive MBA vid Stockholm Business School, Stockholms universitet är programmet som ger dig möjligheten att studera parallellt med jobbet vid ett av världens bästa universitet. Vi är stolta över att utmana våra deltagare med det senaste, evidensbaserade tänkandet i en miljö som uppmuntrar personlig reflektion och kritisk kreativitet.

Vårt koncept är att ge en fördjupad förståelse och inblick i komplexiteten och mångtydigheten inom modernt affärsliv och förvaltningspraktik. Istället för standardiserade management- och chefsguider är vår målsättning att få våra deltagare att reflektera över metoder och överväga om det inte finns andra värdefulla alternativ. 

Vår Executive MBA är en evidensbaserad och internationellt ackrediterad utbildning på avancerad nivå som ger en examen efter avslutat program. En Executive MBA vid Stockholms universitet är en unik investering i dig, din organisation, ditt personliga nätverk och din framtida karriär. Med vårt internationella anseende, stora kompetens och expertis är vi övertygade om att du inte kommer bli besviken.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Ny utbildningsstart varje höst

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

Några röster från tidigare deltagare:

"Utbildningen har givit mig en djupare kunskap inom management och det har varit värdefullt att få ta del av praktiska exempel från olika branscher. Dessa kunskaper har givit mig en större förståelse för att hantera problem och utmaningar på ett nytt sätt."

“Det som avgjorde mitt val av Executive MBA var kvalitén på utbildningen och att den gavs vid Företagsekonomiska institutionen vid Stockholms Universitet som kunde ge mig en erkänd och bred teoretisk bas. Självklart var det även möjligheten att kunna kombinera utbildningen med mitt jobb och det centrala läget i Stockholm som gjorde allting möjligt och enklare att genomföra.”

“Executive MBA programmet gjorde det möjligt för mig att få ett större och bredare nätverk av ledare på högre positioner inom olika branscher.”

“Det har varit väldigt givande och utvecklande att få tillgång till andra människors arbetslivsvardag med olika problemställningar. Det har jag haft stor nytta av i mitt eget arbete.”

Målgrupp

Executive MBA-programmet är utformat för att du som ledare ska kunna ta ett helhetsgrepp om affärsmannaskap, ledarskap och management. Programmet passar för chefer och ledare med 15–20 års erfarenhet. 

Upplägg

Programmet genomförs på både svenska och engelska, löper över 21 månader på deltid och omfattar 60 högskolepoäng.

Kurstillfällen med deltagare sker torsdag och fredag varannan vecka, i genomsnitt omkring tre arbetsdagar per månad samt en del självstudier samt undervisning som sker online. 

Programinnehåll:                                             
- Hållbarhet, Etik och Ledning
- Ekonomi och globala marknader
- Risk och resiliens
- Ledarskap, Organisation och Förändring
- Personlig utveckling
- Entreprenörskap
- Redovisning och rapporteringsstandarder
- Globala leverantörskedjor och logistik
- Talent Management och framtidens arbetsliv
- Strategisk Marknadsföring
- Teknikadoption och datastrategi
- Verksamhetsstyrning på dynamiska marknader
- Finansiell strategi
- Strategi och innovation
- Executive MBA uppsats

Investering

450.000 kr exklusive moms.

Avgiften faktureras terminsvis med en fjärdedel av beloppet per termin. Det är deltagarens organisation eller företag, som står för avgiften. Detta eftersom utbildningen bedrivs som uppdragsutbildning och universitetet måste ha en juridisk person som motpart. Avgiften är vanligen avdragsgill för bolag och organisationer.

Examen, diplom m.m.

Executive MBA-programmet vid Stockholms universitet omfattar 60 hp och leder till en Magisterexamen med huvudämne Företagsekonomi, på engelska Master of Science in Business Administration, och deltagare får även ett Executive MBA diplom efter genomförd utbildning.

Antagningskrav

Examen på grundnivå omfattande minst 180 högskolepoäng, eller motsvarande. Vi lägger stor vikt vid gedigen yrkeserfarenhet, inställning, motivation samt förmåga att tillgodogöra sig programmet och bidra till den egna organisationens och verksamhetens framtida utveckling.

AMBA-ackrediterat program

Stockholm Business School vid Stockholms universitet har erhållit AMBA-ackredering för sitt MBA-program, ackrediterat av the Association of MBAs (AMBA)*. AMBA-ackreditering är en garant för högsta möjliga kvalitet på ett Executive MBA-program och Stockholm Business School blir AMBA-ackrediterat som andra business school i Sverige samt som den första i Stockholm.

*The Association of MBAs (AMBA) is an international independent organisation that accredits postgraduate business programmes at business schools worldwide. AMBA accreditation defines a global standard for MBA programmes and only some 250 business schools have received AMBA accreditation, which equals less than two percent of all business schools in the world.

AMBA-ackrediterade

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Executive MBA Program – Stockholms universitet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
Jonas Svensson
08 mar 2019
A life changer

Efter flera år i arbetslivet känns det som man kört fast. Inspirationen finns inte där på samma sätt som tidigare. Världen förändras utanför ens fönster och det är svårt att hål...

Visa mer
5/5
Johan
30 okt 2014
5/5
Annika
21 feb 2014
Stockholms Universitet
Albanovägen 18
114 19 Stockholm

Stockholm Business School (Företagsekonomiska institutionen vid Stockholms universitet)

Stockholms universitet är framstående inom forskning i Europa och det största lärosätet i Norden med ett starkt varumärke förknippat med hög kvalitet. Många ledande personer inom näringsliv, offentlig sektor och regering i Sverige har en bakgrund från Stockholms universitet. Vi...

Läs mer om Stockholms Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights