Auktoriserad Elinstallatör Lågspänning – Distans

Längd
20 timmars studier per vecka - cirka 6 månader
Pris
32 800 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse. se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
20 timmars studier per vecka - cirka 6 månader
Pris
32 800 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse. se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Auktoriserad Elinstallatör Lågspänning – Distans

Vill du axla ett större ansvar på din arbetsplats, eller drömmer du om att starta eget elföretag. Då bör du satsa på att bli auktoriserad. För att företaget ska få utföra elinstallationsarbete krävs att minst en person som är knuten till företaget är auktoriserad elinstallatör, samt att det finns ett egenkontrollprogram. I denna distansutbildning, som du startar när du vill och du studerar helt i egen takt, får du alla teoretiska kunskaper för att sedan kunna ansöka om auktorisation lågspänning (AL). 

Förkunskaper

För att gå den här kursen så behöver du ha teoretiska kunskaper motsvarande utbildning till elektriker samt minst två års praktik. Vi rekommenderar också att du har kunskaper som motsvarar Matematik B eller 2a.

För att kunna ansöka om auktorisation lågspänning (AL) hos Elsäkerhetsverket behöver du utöver denna utbildning fyra års praktisk erfarenhet från elinstallationsarbete. Krav på praktik finns i ELSÄK-FS 2017:4, 3 kap 3 §

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Enligt överenskommelse.

  • Onlineutbildning
  • Distans

Målgrupp

Denna kurs är till för dig som vill skaffa dig kompetens för att få auktorisation lågspänning (AL).

Kursinnehåll

Utbildningen är indelad i fyra kunskapsområden:
– Elinstallationer i byggnader
– Anläggningar för produktion och överföring av el samt industriella anläggningar
– Elmaskiner
– Regler och standarder

Kursen följer gällande kunskaps- och färdighetskrav enligt Elsäkerhetsverkets föreskrifter om auktorisation som elinstallatör ELSÄK-FS 2017:4.

Du läser utbildningen på distans och halvfart vilket innebär cirka 20 timmar per vecka. Räkna med att utbildningen tar cirka 6 månader, förutsatt att du följer rekommenderad studietakt. All kurslitteratur ingår i priset. Vi har två introduktioner/år. Men vill du studera på egen hand, startar du distansutbildningen när du själv vill.

För att få utföra elinstallationsarbete krävs att ditt företag har ett egenkontrollprogram samt minst en auktoriserad elinstallatör knuten till företaget. Om du vill söka fullständig auktorisation (A), som även inkluderar högspänning behöver du även göra vår kurs Auktoriserad Elinstallatör Högspänning.

Video

Erbjudande

Delbetala

Kursavgiften kan delas upp på fyra betalningstillfällen. Du betalar 40% av kursavgiften när du anmäler dig och sedan 20% var 3:e månad (exkl moms). Inga avgifter eller räntor tillkommer. Ange i anmälan om du vill delbetala kursavgiften.

Du har två år på dig att genomföra kursen, efter det har du möjlighet att mot en avgift på 10% av kursavgiften förlänga studietiden med ett år i taget.

All kurslitteratur ingår i priset.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Auktoriserad Elinstallatör Lågspänning – Distans, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter
Teknikgången 6
61138 Nyköping

Vänd dig till oss på INSU när det gäller utbildning och kompetensutveckling

INSU är en heltäckande utbildningspartner med företagskurser inom teknik och ledarskap, yrkeshögskola och fackteoretisk lärlingsutbildning. Vår kompetens omfattar VVS, ventilation, kyla, styr- och reglerteknik, energi och el. Vi har lång erfarenhet av teknisk utbildning och anpassar oss kontinuerligt efter företagens behov...

Läs mer om INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter och visa alla utbildningar.

Highlights