Marketplace E-commerce

IHM Korta YH, Distans
Längd
18 veckor
Längd
18 veckor
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

IHM Korta YH

Marknadsplatser är just nu en av de största och snabbast växande drivkrafterna för e-handelstillväxt då de kan utgöra ett snabbt och kostnadseffektivt sätt att nå nya målgrupper och etablera sig internationellt, men för majoriteten av svenska företag är detta fortfarande outforskad mark. Landskapet är komplext och det krävs djup och bred kompetens kring hur dessa plattformar faktiskt fungerar samt hur de kan bli en del i bolagets affärs- och försäljningsstrategi.

En sak är säker och det är att det digitala landskapet förändras snabbt och ständigt, precis som konsumentbeteendet. Nya utmaningar och möjligheter uppdagas och vi ser nu en globalt växande trend i plattformshandel och digitala marknadsplatser. Att sälja på marknadsplatser och rikta sig direkt mot slutkund kan föra med sig ökad trafik och försäljning men fallgroparna är många och det finns en hel del ställningstaganden och viktiga överväganden som behöver göras för att säkerställa att det verkligen är rätt strategi och blir en lönsam affär.

Utbildningen Marketplace E-commerce ger dig de kunskaper och färdigheter som krävs för att framgångsrikt bedriva digital försäljning via marknadsplatser utifrån ett marknads-, tillväxt- samt kund- och datadrivet perspektiv.

Den här utbildningen stärker din yrkeskompetens inom digital marknadsföring och försäljning och ger fördjupad kompetens inom handel via marknadsplatser.

Utbildningen är digitalt baserad och sker på distans vilket gör det möjligt att studera var du än bor eller befinner dig.

Kursinnehåll

KURSER

Digital försäljning inom marknadsplatser

Digital marknadsföring inom marknadsplatser

Internationell handel, import och export med marknadsplatser

KURSUPPLÄGG

Flexibelt upplägg 

  • Förinspelade teorilektioner
  • Digitala workshops och handledning med lärare
  • Interaktion och dialog med andra deltagare
  • Handledning av lärare
  • Instuderingsfrågor, övningar och reflektionsuppgifter
  • Fördjupningsmaterial
  • Quiz för att testa dina kunskaper
  • Möjlighet till individuell studietakt

Examinationer sker på distans för respektive delkurs. 

Så ansöker du

BEHÖRIGHET

  • Grundläggande behörighet:lägst godkänt betyg i minst 2 250 gymnasiepoäng inklusive kurserna Svenska 1, Matematik 1 och Engelska 5, eller motsvarande.
  • Minst två års arbetslivserfarenhetpå heltid inom försäljning och/eller marknadsföring inom handel. Deltid omräknas till heltid.

Följande dokument/filer krävs för att din ansökan skall bedömas som komplett:

  • Gymnasiebetyg
  • Tydlig beskrivning av din yrkeserfarenhet som motsvarar kraven - fyll i och bifoga: Bilaga Yrkeserfarenhet finns på ihm.se.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Marketplace E-commerce, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
IHM Korta YH
Fabriksgatan 25
41250

Hitta din korta YH utbildning på IHM Yrkeshögskola!

När du läser en kort YH-utbildning på IHM får du inte bara kompetens för ett efterfrågat framtidsyrke. Hos oss utvecklas du till en modig nytänkare, med förmågan att bryta invanda mönster och driva innovation. Vill du vara med och forma...

Läs mer om IHM Korta YH och visa alla utbildningar.

Highlights