5S - Ordning och reda

Gothia Logistics, Distans (+1 orter)
Längd
5 timmar
Pris
1 550 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss. se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
5 timmar
Pris
1 550 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss. se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Från 1 550 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Skapa ordning och reda på arbetsplatsen

För att lyckas med genomförandet av ständiga förbättringar är 5S ett verktyg som passar alla organisationer och företag. Det innebär att man genom ett standardiserat arbetssätt kan utveckla arbetsplatser till en bättre effektivitet och trivsammare arbetsplats.

5S kan vara en del i att få bort ”onödiga” och kostsamma aktiviteter och därmed öka förtjänsten.

Kursen går även igenom hur 5S hänger ihop med Lean Production, vilket ofta är ytterligare ett steg mot en effektivare arbetsplats.

Utbildningsmål
Denna kurs ger dig grunderna i hur man arbetar med 5S som ett verktyg för att skapa en arbetsplats där en tydlig struktur finns. Kursen kan vara en inledning för att införa Lean Production i er verksamhet.

Boka en demo av kursen innan du bestämmer dig
Vi kan visa kursen i en distansdemonstration över telefon så att du kan bekanta dig med innehåll och studiemetod om du ger oss en tid när du är kontaktbar. Demonstrationen tar ca 10 minuter och du får låna kursen en kort tid för att fundera vidare.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Kontakta oss.

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

Kursen passar alla organisationer och företag. Oavsett om ni är ett tillverkningsföretag, distributionsföretag eller tjänsteföretag finns det alltid behov av att öka kunskaperna för att skapa en tydlig och välstrukturerad verksamhet.

Förkunskaper
Det finns inga formella förkunskapskrav, men du får gärna ha arbetat någon tid och fått erfarenhet av en arbetsplats.

Kursinnehåll

Del 1
• Förbättringspotential med Lean Production
• Hur Lean Production hänger ihop
• Värdeskapande processer
• Resurseffektiv verksamhet
• Drivkrafter för förändring
• Vad är 5S?

Del 2
• Förberedande 5S-arbete
• Steg 1 - Sortera
• Steg 2 - Strukturera
• Steg 3 - Städa
• Steg 4 - Standardisera
• Steg 5 - Skapa vana
• Systematik och kontinuitet med 5S

Upplägg

5S - Ordning och reda är en Premiumkurs som läses över internet via vår plattform för e-learning Instant Education. Ett komplement till denna utbildning kan vara en Workshop inom samma ämne.

Utbildningens längd är cirka 5 timmar aktiv studietid, beroende på förkunskaper. I kursen ingår även personlig handledning i obegränsad omfattning via e-mail och/eller telefon. Varje studerande har tillgång till sin kurs i 6 månader. Man får börja kursen när man vill.

Kundbetyg

Gothia Logistics AB har haft en långvarig kontakt med vår verksamhet. Under senare år medverkar företaget i vår verksamhetsutveckling med kompetensutveckling av såväl personal som chefer.

Vi deltar även i företagets nätverk inom logistik kring Bench Learning. Vi har upplevt företaget som flexibelt och lyhört för våra behov och besitter dessutom en värdefull kompetens som vi sätter värde på.

Bengt Ydebäck, Logistikenhetschef, företagsledningen i Norrköping
Green Cargo AB Logistics Division

Utbildningarna och de olika workshops med träningsuppgifter som genomförts inom Lean Production har varit nyttiga för såväl personal som för vårt företags långsiktiga förbättringsarbete. Genom de regelbundna stödinsatserna till olika chefer inom företaget upprätthålls ett rimligt tempo och kontinuitet vid implementeringen av Lean Production inom olika verksamhetsområden i vårt företag.

Vi har satt ett stort värde på att ta del av erfarenheter hur man hanterar olika situationer i arbetet med att införa Lean production och vi har inspirerats i vårt eget långsiktiga arbete att anpassa och föra in denna filosofi hos oss.

Niclas Berg, VD
EMBA Machinery AB

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om 5S - Ordning och reda, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 8 recensioner
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
20 nov 2022
5/5
Kursdeltagare
20 nov 2022
4/5
Monica Modig
06 nov 2019

4 av 5

Gothia Logistics

Gothia Logistics arbetar med organisationsutveckling både på internet och genom möten. Vi är ett av Sveriges ledande utbildnings- och kunskapsföretag med inriktning mot industrins behov och har utbildat företag och privatpersoner över hela världen sedan 1992. Våra webbkurser har två...

Läs mer om Gothia Logistics och visa alla utbildningar.

Highlights