Så fungerar en utbildning inom vård och omsorg på distans

Vårdyrket är brett och passar dig som brinner för att arbeta med människor. Oavsett om du söker kompetensutveckling eller vill påbörja din karriär inom vården finns det flera vårdutbildningar på distans som du kan välja mellan.

Vårdbranschen är varierad och det finns flera utbildningar som du kan genomföra på distans. Oavsett om du söker kompetensutveckling eller vill påbörja din karriär inom vården finns det flera vårdutbildningar på distans som du kan välja mellan.  

Vårdyrket är brett och passar dig som brinner för att arbeta med människor. Distansutbildningar inom vård är ett passande val för dig som vill gå en utbildning som inte erbjuds i din hemstad, kombinera studier med arbete och göra vardagen mer flexibel. Det finns flera utbildare som erbjuder distansutbildningar inom bland annat psykologi, personlig assistans och äldreomsorg.  

Vårdutbildning på distans 

Det finns både vårdutbildningar som erbjuds helt på distans eller delvis på distans med fysiska träffar. Upplägget beror främst på vilket område inom vården du studerar. Om utbildningen innehåller praktiska moment ingår fysiska träffar där du tränar på dessa kunskaper. Utbildningen kan även innefatta en examination på plats för att bevisa dina kunskaper och bli godkänd i kursen.  

Om du däremot studerar en utbildning som inte kräver praktisk kompetens kan den ofta erbjudas helt på distans. Många kompetensutvecklande nischutbildningar är utan träffar, bland annat ledarskapsutbildningar inom vård, specialiserade utbildningar inom ett vårdyrke där deltagaren redan har de praktiska kunskaper som krävs eller utbildningar gällande bemötande inom vården.  

Utbildningar inom psykologi på distans 

En vanlig vårdinriktning där det ofta erbjuds utbildningar på distans är psykologi. Bland annat kan du studera motiverande samtal. Under en motiverande samtal-utbildning lär du dig hur du uppmuntrar och hjälper patienter att genomföra positiva förändringar i sitt liv.  

Om du vill hjälpa människor att avsluta ett missbruk finns det flera distansutbildningar inom beroende, återfall och missbruk som kan passa dig. Under en missbruksutbildning lär du dig de verktyg som behövs för att hjälpa patienten att bryta tankemönster och vanor och skapa en mer hälsosam vardag.  

Vill lära dig grunderna eller spetsa din kunskap inom psykologi, psykoterapi eller KBT? Då har du flera distansutbildningar att välja mellan. Det finns många utbildningar som vänder sig till dig som arbetar inom skolan eller en specifik avdelning inom vården. 

Hitta din utbildning inom psykologi  

Olika inriktningar på vårdutbildningar 

Även du som vill utvecklas inom funktionsnedsättningar, läkemedelshantering, personlig assistans, äldreomsorg och HLR kan hitta en utbildning på distans. Definiera vilka behov du har gällande din utbildning, se vilken inriktning som passar dig och påbörja din kompetensutveckling idag!  

Hitta din vårdutbildning på distans här 

Gabrielle Längbo

Gabrielle Längbo

Digital Content Specialist (Visa mer)
Gabrielle har en bakgrund inom journalistik och arbetar nu som Digital Content Specialist på Keystone Education Group. Hon är utbildad inom journalistik och har även tagit flera kurser efter sin examen inom historia och franska. Hon skriver gärna om kompetensutveckling och om vikten av att aldrig sluta lära sig nya saker. Hon är född och uppvuxen i Stockholm men har bott i Paris under två år. Intressen inkluderar yoga, musik, film och historia. (Mindre)

Om

Gabrielle har en bakgrund inom journalistik och arbetar nu som Digital Content Specialist på Keystone Education Group. Hon är utbildad inom journalistik och har även tagit flera kurser efter sin examen inom historia och franska. Hon skriver gärna om kompetensutveckling och om vikten av att aldrig sluta lära sig nya saker. Hon är född och uppvuxen i Stockholm men har bott i Paris under två år. Intressen inkluderar yoga, musik, film och historia.

Annonser