Visa utbildning.se som: Mobil

Sophie Gisterås erfarenhet som praktikant på informationsavdelningen

Sophies praktik som kommunikatör har haft stort digitalt fokus

Namn: Sophie Gisterå
Utbildning/inriktning: Masterutbildning i Business management med inriktning strategic marketing management
Skola: Uppsala universitet
Praktikperiod: Höstterminen 2014  

Sophie Gisterå, praktikant på informationsavdelningen på utbildning.se

Sophie Gisterå praktiserar under 20 veckor som kommunikatör på kommunikationsavdelningen på utbildning.se via sin universitetsutbildning vid Uppsala universitet. Hon går ett internship-program där sex studenter från Uppsala universitet praktiserar på utbildning.se eller på systerbolag inom EMG. Sophie har arbetat med webbplatsen och med digitala nyhetsbrev, samt har även arbetat med ett särskilt projekt rörande att kartlägga hur HR-chefer arbetar med kompetensutveckling.

Varför valde du att praktisera på utbildning.se?

– Det är ett ungt och spännande företag där det finns stor kunskap bland medarbetarna. Jag ville få ökad kunskap om onlinemarknadsföring och lära mig att skriva för webben och utbildning.se kändes som det perfekta stället att få göra det på, säger Sophie Gisterå.

Vad har varit roligast med praktiken?

– Det har varit lärorikt och roligt att få se hur en kommunikationsavdelning jobbar och redan från första dagen har jag fått vara delaktig i det fortlöpande arbetet på avdelningen. Jag har känt mig som en i gruppen – vilket är tack vare det härliga gänget på utbildning.se och EMG.

– Alla vi praktikanter som varit här under hösten har fått en grundlig genomgång av företaget. Det har varit nyttigt för att få en helhetsbild av företaget. Det har varit roligt att alla de olika avdelningarna tagit sig tid att presentera sin verksamhet och det de gör.

Vilka arbetsuppgifter har du haft?

– Det har varit en stor blandning på arbetsuppgifterna under den tid då jag varit här. Jag har dels fått skriva och publicera kurser på utbildning.se. Jag har även fått skriva artiklar och jobba med nyhetsbrev. Utöver det löpande arbetet på kommunikationsavdelningen har jag även haft ett eget projekt, där jag bland annat intervjuat HR-chefer för att förstå hur de arbetar med kompetensutveckling och inköp av utbildningar.

 Vad kan du ta med dig in i yrkeslivet?

– Jag tycker att det är viktigt att få en praktisk del i utbildningen. Att jag har fått chansen att spendera ett halvår på utbildning.se har varit otroligt värdefullt. Äntligen har jag fått göra någonting på ”riktigt”. Det är också nyttigt att ställas inför nya utmaningar och att samarbeta med nya människor.

– Jag vet inte vad jag kommer att arbeta med i framtiden men det kommer med största sannolikhet vara kopplat till webben. Därför är jag säker på att jag kommer att ha användning av all den kunskap jag fått genom min tid på utbildning.se.

Hur har handledningen varit?

– Jag har fått bra support och handledning under min tid på utbildning.se. Mia har varit min handledare och det har känts väldigt bra, hon har varit stöttande och gett mig uppgifter som både varit utmanande och lärorika. Jag har även haft två ”bonushandledare”, Karin och Louise, som båda varit toppen att jobba med!

« Tillbaka till Jobba hos oss

Senast uppdaterad: 13 nov 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-09-21

Det senaste inom kommunikation och media

Här har vi samlat artiklar, information, tips och utbildningar för dig som jobbar inom kommunikation, media, journalistik och med onlinemarknadsföring.Här är samlade utbildningar för dig som jobbar inom kommunikation och media.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-01-30

Topp 20: hetaste kompetenserna för kommunikatörer 2018

Kreativa och utbildade kommunikatörer efterfrågas! Under november 2018 granskade vi arbetsmarknaden för kommunikatörer och har sammanställt årets upplaga av heta kompetenser kommunikatörer i en saftig topp: 20 lista. Examen toppar, årets lista överlägset, som så småningom följt av kreativ straxt därefter kommer att vara driven.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-09-19

CASE: Tink A/B-testar ekonomiappen

Tink AB är ett startupbolag som jobbar med ekonomiappen Tink. För dem är det väsentligt att göra A/B-tester för att ha fokus på att skapa användarnytta. Det senaste A/B-testet de har genomfört var för att försöka lösa problemet de har haft med att användarna hoppar av registrering en bit in i processen.

Läs mer
Om utbildning.se

utbildning.se är portalen där du hittar kompetensutveckling för att utvecklas inom alla branscher. Tusentals kurser över hela Sverige. Alla våra tjänster är kostnadsfria att använda.

Så fungerar utbildning.se

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören

utbildningsrådgivning

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!