Visa utbildning.se som: Mobil

Topplista: Dessa högskolor söker mest vidareutbildning

Topplista: Dessa högskolor söker mest vidareutbildning

utbildning.se, Sveriges största söktjänst för kompetensutveckling, har tagit reda på vilka av Sveriges universitet och högskolor som är mest benägna att söka vidareutbildning. Statistiken visar att Lunds universitet, som toppade listan 2014, höll sig kvar på en förstaplats även under 2015. Mest klättrade SLU – Sveriges lantbruksuniversitet som återfinns på plats femton jämfört med tjugonde plats 2014.


Två nykomlingar på listan är Högskolan i Gävle och Högskolan i Halmstad på plats sexton respektive nitton. Några universitet där intresset för vidareutbildning tycks ha svalnat något är Chalmers tekniska högskola, Högskolan Dalarna och Karlstads universitet. 

Topp 20 universitet och högskolor som sökte vidareutbildning under 2015

1 (1) Lunds universitet

2 (4) Stockholms universitet

3 (2) Göteborgs universitet

4 (3) Chalmers tekniska högskola

5 (5) Umeå universitet

6 (7) Uppsala universitet

7 (8) Linköpings universitet

8 (7) Malmö högskola

9 (11) Luleå tekniska universitet

10 (10) Linnéuniversitetet

  
     

11 (13) Örebro universitet

12 (15) Mälardalens högskola

13 (17) Mittuniversitetet

14 (14) Handelshögskolan i Stockholm

15 (20) SLU - Sveriges lantbruksuniversitet

16 (Ny) Högskolan i Gävle

17 (16) Högskolan Dalarna

18 (19) Södertörns högskola

19 (Ny) Högskolan i Halmstad

20 (18) Karlstads universitet

       

Listan baseras på besöksstatistik på utbildning.se under perioden januari 2015 till och med januari 2016. Inom parentes visas placering från 2014. Definitionen av vilka skolor som söker kompetensutveckling baseras på information om deras nätverksdomän. Se listan över de universitet och högskolor som sökte mest vidareutbildning 2014 här.

Frågor?

Har du frågor eller vill du ta del av mer statistik kring utbildning och kompetensutveckling – kontakta kommunikationschef Nina Rimmerfeldt på: nina.rimmerfeldt@utbildning.se

Om utbildning.se

utbildning.se är Sveriges största söktjänst för kompetensutveckling för yrkesverksamma. Tusentals internetanvändare som söker vidareutbildning besöker vår webbplats varje dag där de kan söka bland närmare 8 000 utbildningar från 300 utbildningsarrangörer. Vi samlar kontinuerligt in statistik kring utbildning och kompetensutveckling som vi regelbundet förmedlar i pressmeddelanden och rapporter. Genom intresseanmälningar, analysverktyg och andra funktioner på utbildning.se får vi information om användarna och vad de efterfrågar.

Sugen på mer statistik?

Årligen sammanställer vi en omfattande rapport kallad Utbildningsbarometern som baseras på statistik från över 800 000 personer. Senaste Utbildningsbarometern lanserades den 4 februari 2016. Ladda ner Utbildningsbarometern 2015 här

Senast uppdaterad: 07 mar 2016

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!