Visa utbildning.se som: Mobil

Utbildningsboom i januari – 2,1 miljoner sökte utbildningar på nätet

Antalet utbildningssökande på nätet har ökat med 21 procent jämfört med januari 2016. Det visar siffror från utbildning.se, studentum.se, gymnasium.se och kurser.se som är de största söktjänsterna för utbildning i Sverige*.

– Det är fantastiskt att det är så stort intresse för att söka utbildning i Sverige! Vi arbetar ständigt för att utveckla och förbättra våra tjänster, och under 2016 har vi tagit ett stort steg framåt i och med förvärvet av vår största konkurrent i Sverige (allastudier.se). En starkt tillväxt med besökare är en viktig del av vår strategi för att nå vår vision: ”Att hjälpa alla i hela världen att hitta rätt utbildning”. Det höga antalet besökare på de svenska sajterna under januari är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger EMG:s VD, Fredrik Söderlindh.

Oavsett om det gäller vidareutbildning för yrkesverksamma, gymnasie- eller eftergymnasial utbildning eller fritidskurser är de rekordhöga besökssiffrorna en tydlig indikation på att intresset för att utbilda sig och utvecklas är stort i Sverige.

Under januari 2017 sökte 101 500 personer vidareutbildning på utbildning.se. Madeleine Lindahl, kommunikationschef på siten, tycker sig se en ökad efterfrågan på kompetensutveckling som sträcker sig över alla branscher:

– Vi ser allt fler akademiskt utbildade personer som söker MBA – en ”elitutbildning” som blir allt mer känd och efterfrågad samtidigt som det dyker upp fler och fler olika nischer inom MBA. När det kommer till kravutbildningar som BAS P/U så täcker vi en stor del av utbildningsutbudet och våra kunder har tagit många marknadsandelar. Jag tror att allt fler personer idag ställer krav på sina arbetsgivare och efterfrågar mer utbildning. Detta går hand i hand med en förändrad syn på att utvecklas och fortsätta att utbilda sig under hela sin karriär, en fråga som den senaste tiden också fått mycket uppmärksamhet i media.

Topp 5 mest sökta utbildningarna på utbildning.se  januari 2017:

  1. Allmän Elbehörighet
  2. BAS U / BAS P Byggarbetsmiljösamordnare
  3. Grundläggande psykoterapiutbildning
  4. Executive MBA
  5. AutoCAD

* Alla ingår i koncernen Educations Media Group (EMG)


Senast uppdaterad: 03 feb 2017

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!