Visa utbildning.se som: Mobil

Intervjuer med HR-chefer ledde till ny LinkedIn-grupp om kompetensutveckling

linkedin-grupp

PRESSMEDDELANDE 2015-06-16

I djupintervjuer med HR-chefer framkom att de gärna för dialog runt organisationers kompetensutveckling via LinkedIn. Därför startade utbildning.se en ny diskussionsgrupp för ämnet. Linkedin-gruppen riktar sig mot personer som arbetar inom HR, är utbildningsansvariga eller chefer som köper in utbildningar till medarbetare.

I slutet av 2014 genomförde utbildning.se djupintervjuer med fyra HR-chefer för att få bättre uppfattning om hur de vill ha dialog om kompetensutveckling, vilka utmaningar de har och hur utbildningsprocessen fungerar inom de olika organisationerna. Det var delade meningar om fysiska nätverk, vilka ansågs ha både för- och nackdelar. HR-cheferna föredrog kunskapsutbyte via konferenser och sociala nätverk. Just LinkedIn användes flitigt av intervjupersonerna som använde det som kanal för att hålla sig uppdaterade om branschnyheter. De tyckte att LinkedIn var ett bra forum då de inte behövde planera eller organisera för att ta del av kunskap och information.

– Efter intervjuerna med HR-cheferna såg vi behovet av en LinkedIn-grupp inom kompetensutveckling och smyglanserade en sådan tidigare i vår. Vi började med ett fåtal inbjudna medlemmar för att se hur idén skulle tas emot. Nu öppnar vi den för personer som arbetar inom HR, chefer som köper in utbildningar eller personer som är utbildningsansvariga i företag och organisationer, säger Mia Wahlberg, kommunikationschef på utbildning.se.

Den nya Linkedin-gruppen heter “Utbildning & kompetensutveckling i organisationer – utmaningar och framtid”. Tanken är att gruppens medlemmar själva ska publicera inlägg, dela med sig av tips och råd till sina branschkollegor och föra dialog för att dra lärdom av varandras erfarenheter. utbildning.se bidrar genom att regelbundet publicera artiklar, nyheter och inlägg om forskning som de hoppas kan sätta igång diskussioner bland medlemmarna. Är du intresserad av nyheter om kompetensutveckling kan detta vara ett bra forum att följa.

Om LinkedIn

LinkedIn är ett yrkesnätverk som lanserades 2003 och som idag har 300 miljoner medlemmar i mer än 200 länder och territorier. www.linkedin.com

Om utbildning.se

utbildning.se är Sveriges största söktjänst för kompetensutveckling för yrkesverksamma. Tusentals internetanvändare som letar efter utbildningar och kurser besöker dagligen utbildning.se, där de kan söka bland närmare 8.000 utbildningar från 300 utbildningsarrangörer. Vi på utbildning.se producerar inte utbildningar själva, men har tillgång till information om branschens utbud. utbildning.se gör även regelbundet olika undersökningar via frågeformulär rörande kompetensutveckling. Läs mer om utbildning.se.

Frågor?

Vid frågor om pressmeddelandet och nya LinkedIn-gruppen så kontakta utbildning.se på info@utbildning.se.

Till nya LinkedIn-gruppen om kompetensutveckling

Senast uppdaterad: 16 jun 2015

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!