Visa utbildning.se som: Mobil
Sök utbildning
Sök arrangör
ÄmnenVälj ett ämne, t.ex. Juridik
PlatsVälj en plats, t.ex. Lund
Du kan förfina sökningen i nästa steg
Sök utbildning
Sök arrangör
Populära ämnen
Teknik
Ledarskap
Vård
Ekonomi
Arbetsmiljö
Distans
Rikstäckande
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Örebro
Västerås

Topp 20 hetaste kompetenserna för förskollärare 2018

Heta kompetenser förskollärare

  

Vilka kompetenser efterfrågar arbetsgivare vid rekrytering av förskollärare idag? För andra året i rad har utbildning.se gjort en undersökning om vilka kompetenser som är mest eftertraktade i aktuella jobbannonser. Vi har nu granskat drygt 1100 platsannonser med syftet att kartlägga de just nu hetaste kompetenserna för förskollärare.

Totalt undersöktes 1161 jobbannonser som har granskats systematiskt. I undersökningen ingår alla anställningsformer – kortare som längre uppdrag.

Högst upp i listan hittar vi förmågan till att vara pedagogisk – något som är till stor fördel om man ska jobba med småbarn. Pedagogik hamnar till och med högre på listan än behörig examen.

Utöver pedagogik toppas listan av nyfikenhet, driv och en positiv personlighet. Kan du även visa att du är kreativ och flexibel så blir du en eftertraktad resurs hos arbetsgivarna! Du har även en viss fördel om du utöver engelska pratar finska, men även franska efterfrågas.

Listan över de mest efterfrågade kompetenserna

utbildning.se har nedan listat de topp 20 hetaste kompetenserna som efterfrågas på arbetsmarknaden för dig som är förskollärare just nu. Söker du dig vidare i din karriär som förskollärare? Lägg dessa egenskaper på minnet när du ska formulera din jobbansökan.

Topplista – Topp-20 hetaste kompetenserna för förskollärare

1. Pedagogisk 50 %          
2. Examen 39 %
3. Positiv 34,1 %
4. Driven 34,0 %
5. Nyfiken 26 %
6. Kreativ 24,3 %
7. Flexibel 24,0 %
8. Ansvarsfull    18 %
9. Inspererande 13,9 %
10. Analytisk 13,2 %
11. Intiativtagande 13,0 %
12. Lyhörd 12 %
13. Social 7,7 %
14. Strukturerad 7,5 %
15. Självständig 6,9 %
16. Relationsskpande 6,1 %
17. Stresstålig 5 %
17. Tredje språk 4,3 %
19. Ledarskap 4,1 %
20. Effektiv 3 %

Arbetsmarknad för förskollärare

Du som vill söka jobb som förskollärare har goda möjligheter just nu! När utbildning.se har granskat Arbetsförmedlingens yrkeskompass så finns det stor efterfrågan på förskollärare i hela landet.

Utbildning och lön

Den genomsnittliga lönen för förskollärare är idag ca 23.900 med drygt 7 års erfarenhet. Är det så att du är intresserad av studera till förskollärare så kan du hitta lämplig utbildning på vår systersajt studentum.se.

Heta kompetenser 2018

I mitten av april 2018 granskades 1161 jobbannonser för förskollärare av utbildning.se. Vill du jämföra med 2017 års undersökning hittar du den här.

Under det kommande året kommer vi att kartlägga flera olika yrkesgrupper, bland annat chefer, jurister och ekonomer.

Kurstips

Vill du utvecklas i karriären? Här hittar du kurser för dig som arbetar som lärare.

Frågor?

Skulle det vara så att ni inte fått nog av oss och våra undersökningar är ni mer än välkomna att kontakta oss på info@utbildning.se!

Senast uppdaterad: 04 jan 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-14

Topp 20: hetaste kompetenserna inom lärare 2019

Då var det dags igen! utbildning.se har granskat 1 998 platsannonser för lärare inom grundskolan och gymnasiet. Antalet tjänster har krympt sedan förra året, men det är fortfarande stor efterfrågan inom yrket. 1998, nej vi menar inte året 98, utan antalet annonser vi har granskat under 2019 års upplaga av heta kompetenser för lärare.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-03

Topp 15: hetaste kompetenserna för förskollärare 2019

Förskollärare är fortfarande ett mycket eftertraktat yrke hos arbetsgivarna. Pedagogiska, positiva människor med en lärarlegitimation har mer än alla förutsättningar för att lyckas. Men vilka andra egenskaper är önskvärda för förskollärare 2019?

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-04-12

Topp 20 hetaste kompetenserna för förskollärare 2017

Vilka kompetenser är de mest efterfrågade vid rekrytering av förskollärare idag? utbildning.se har granskat cirka 1 400 aktuella jobbannonser i syfte att kartlägga de just nu hetaste kompetenserna för förskollärare. Jobbannonserna har granskats systematiskt och har varit riktade mot hela Sverige och rört både tillsvidareanställning, vikariat och andra kortare uppdrag.
Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!