Visa utbildning.se som: Mobil

Topp 20 hetaste kompetenserna för förskollärare 2018

Heta kompetenser förskollärare

  

Vilka kompetenser efterfrågar arbetsgivare vid rekrytering av förskollärare idag? För andra året i rad har utbildning.se gjort en undersökning om vilka kompetenser som är mest eftertraktade i aktuella jobbannonser. Vi har nu granskat drygt 1100 platsannonser med syftet att kartlägga de just nu hetaste kompetenserna för förskollärare.

Totalt undersöktes 1161 jobbannonser som har granskats systematiskt. I undersökningen ingår alla anställningsformer – kortare som längre uppdrag.

Högst upp i listan hittar vi förmågan till att vara pedagogisk – något som är till stor fördel om man ska jobba med småbarn. Pedagogik hamnar till och med högre på listan än behörig examen.

Utöver pedagogik toppas listan av nyfikenhet, driv och en positiv personlighet. Kan du även visa att du är kreativ och flexibel så blir du en eftertraktad resurs hos arbetsgivarna! Du har även en viss fördel om du utöver engelska pratar finska, men även franska efterfrågas.

Listan över de mest efterfrågade kompetenserna

utbildning.se har nedan listat de topp 20 hetaste kompetenserna som efterfrågas på arbetsmarknaden för dig som är förskollärare just nu. Söker du dig vidare i din karriär som förskollärare? Lägg dessa egenskaper på minnet när du ska formulera din jobbansökan.

Topplista – Topp-20 hetaste kompetenserna för förskollärare

1. Pedagogisk 50 %          
2. Examen 39 %
3. Positiv 34,1 %
4. Driven 34,0 %
5. Nyfiken 26 %
6. Kreativ 24,3 %
7. Flexibel 24,0 %
8. Ansvarsfull    18 %
9. Inspererande 13,9 %
10. Analytisk 13,2 %
11. Intiativtagande 13,0 %
12. Lyhörd 12 %
13. Social 7,7 %
14. Strukturerad 7,5 %
15. Självständig 6,9 %
16. Relationsskpande 6,1 %
17. Stresstålig 5 %
17. Tredje språk 4,3 %
19. Ledarskap 4,1 %
20. Effektiv 3 %

Arbetsmarknad för förskollärare

Du som vill söka jobb som förskollärare har goda möjligheter just nu! När utbildning.se har granskat Arbetsförmedlingens yrkeskompass så finns det stor efterfrågan på förskollärare i hela landet.

Utbildning och lön

Den genomsnittliga lönen för förskollärare är idag ca 23.900 med drygt 7 års erfarenhet. Är det så att du är intresserad av studera till förskollärare så kan du hitta lämplig utbildning på vår systersajt studentum.se.

Heta kompetenser 2018

I mitten av april 2018 granskades 1161 jobbannonser för förskollärare av utbildning.se. Vill du jämföra med 2017 års undersökning hittar du den här.

Under det kommande året kommer vi att kartlägga flera olika yrkesgrupper, bland annat chefer, jurister och ekonomer.

Kurstips

Vill du utvecklas i karriären? Här hittar du kurser för dig som arbetar som lärare.

Frågor?

Skulle det vara så att ni inte fått nog av oss och våra undersökningar är ni mer än välkomna att kontakta oss på info@utbildning.se!

Senast uppdaterad: 04 jan 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-01-04

Topp 15: hetaste kompetenserna för lärare

Efter ett år granskar utbildning.se återigen de mest eftersökta kompetenserna bland lärare. Vilka egenskaper söker arbetsgivaren hos dig som arbetssökande? Vi har totalt granskat 3 155 platsannonser i sökandet efter vad du som vill jobba som lärare ska ha för egenskaper i Sverige 2018.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-06-22

Kompetensutveckling och vidareutbildning för lärare

Lärares arbete är ofta fokuserat främst på att utbilda. En ny studie från Linnéuniversitetet och Högskolan Väst visar dock att det finns en tydlig koppling mellan lärares hälsa och hur mycket de själva tillåts lära sig på sin arbetsplats.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-10-29

Accelerera ditt kollegiala lärande om ledarskap i klassrummet med SFIC-metoden

Vi på utbildning.se har tagit hjälp av konsultföretaget NET Nils-Eric Tedgård för att lära oss mer om kollegialt lärande och SFCI-metoden. Vi vill ge dig de bästa verktygen för att utvecklas i ditt ledarskap i klassrummet och i din pedagogik. 

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!