Visa utbildning.se som: Mobil

Topp 20 hetaste kompetenserna för förskollärare

Heta kompetenser för förskollärare

Vilka kompetenser är de mest efterfrågade vid rekrytering av förskollärare idag? utbildning.se har granskat cirka 1 400 aktuella jobbannonser i syfte att kartlägga de just nu hetaste kompetenserna för förskollärare.

Jobbannonserna har granskats systematiskt och har varit riktade mot hela Sverige och rört både tillsvidareanställning, vikariat och andra kortare uppdrag. Totalt granskades 1 380 jobbannonser. 

Listan över de mest efterfrågade kompetenserna

Nedan är listan över de 20 kompetenser som efterfrågas mest på arbetsmarknaden just nu. Dessa kan vara bra att lägga på minnet om du som är förskollärare vill gå vidare i din karriär och ska fila på en jobbansökan, eller om du funderar på att vidareutbilda dig. 

1. Engagerad 22 %          
2. Samarbetsförmåga 21 %
3. Flexibel 20, 5 %
4. Kreativ 15 %
5. Nyfiken 14,7 %
6. Lyhörd 12,6 %
7. Nytänkande 12,5 %
8. Ansvarstagande, uttrycker sig väl i tal och skrift    8,4 %
9. Drivande / driven 7,9 %
10. Positivt förhållningssätt, social 5,6 %
11. Initiativrik 4,3 %
12. Glad 4,2 %
13. Stabil 3,5 %
14. Medforskande pedagog 3,3 %
15. Noggrann 3,1 %
16. Trygg i din yrkesroll 2,4 %
17. Relationsskapande 1,9 %
18. Digital kompetens 1,6 %
19. Självständig 1,4 %
20. Flerspråkig 1,2 %

Heta kompetenser 2017

Denna granskning är en del av en större undersökning av aktuella jobbannonser som utbildning.se gör varje år, där vi kartlägger vilka kompetenser som just nu är de mest efterfrågade för en rad vanliga yrkesroller. Håll utkik efter nästa del i serien!

Frågor?

Har du frågor eller vill du ta del av mer statistik kring utbildning och kompetensutveckling – kontakta oss på info@utbildning.se

Förskollärare och nyfiken på vidareutbildning?

I vår karriärguide kan du lösa mer om vilka olika möjligheter till vidareutbildning det finns för dig som förskollärare.

Läs mer om vidareutbildning för förskollärare här

Senast uppdaterad: 10 maj 2017

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-01-04

Topp 15: hetaste kompetenserna för lärare

Efter ett år granskar utbildning.se återigen de mest eftersökta kompetenserna bland lärare. Vilka egenskaper söker arbetsgivaren hos dig som arbetssökande? Vi har totalt granskat 3 155 platsannonser i sökandet efter vad du som vill jobba som lärare ska ha för egenskaper i Sverige 2018.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-06-22

Kompetensutveckling och vidareutbildning för lärare

Lärares arbete är ofta fokuserat främst på att utbilda. En ny studie från Linnéuniversitetet och Högskolan Väst visar dock att det finns en tydlig koppling mellan lärares hälsa och hur mycket de själva tillåts lära sig på sin arbetsplats.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-03-03

Universitet och högskolor som söker vidareutbildning

Lärare och anställda på högskolor och universitet i Sverige har så klart som huvuduppgift att undervisa, men deras egen utveckling är också en viktig del för att försäkra utbildningarnas kvalité. Utbildning.se har tagit reda på hur benägna Sveriges universitet och högskolor är att söka efter vidareutbildning.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-10-29

Accelerera ditt kollegiala lärande om ledarskap i klassrummet med SFIC-metoden

Vi på utbildning.se har tagit hjälp av konsultföretaget NET Nils-Eric Tedgård för att lära oss mer om kollegialt lärande och SFCI-metoden. Vi vill ge dig de bästa verktygen för att utvecklas i ditt ledarskap i klassrummet och i din pedagogik. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-03

Topp 15: hetaste kompetenserna för förskollärare 2019

Förskollärare är fortfarande ett mycket eftertraktat yrke hos arbetsgivarna. Pedagogiska, positiva människor med en lärarlegitimation har mer än alla förutsättningar för att lyckas. Men vilka andra egenskaper är önskvärda för förskollärare 2019?

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!