Visa utbildning.se som: Mobil

Svenskägda utbildningsjätten EMG satsar på tillväxt med techinvesteraren Verdane

Educations Media Group, som driver världens ledande söktjänster inom utbildning, får en ny stark partner i form av Verdane, en tongivande skandinavisk investerare inom techbolag och e-handel. ”Vi tycker att utbildning är ett väldigt intressant område, med tanke på att sektorn förändras i snabb takt. Jag tror att allt fler skolor kommer att marknadsföra sig i digitala kanaler framöver, där har EMG en väldigt stark position.”, säger Jakob Tolleryd, Partner på Verdane. 

EMG grundades 2001 med visionen att hjälpa alla i världen att hitta rätt utbildning. Affärsidén består av att koppla samman utbildningsföretag med privatpersoner och andra företag som vill hitta utbildningar. I dag driver EMG ett 20-tal söktjänster inom utbildning och hade över 30 miljoner besök på sina sajter det gångna året, där i bland studentum.se, utbildning.se och educations.com. Företaget har 170 medarbetare med kontor i Stockholm, Oslo, Köpenhamn, Mannheim och Helsingfors. 

Nu går Verdane, ledande tillväxtpartner för nordeuropeiska techbolag, in som delägare efter Novax, som är en del av Axel Johnson-koncernen. Grundarna Fredrik Söderlindh (VD), Fredrik Högemark (CIO) och Mattias Säker (COO) kommer att vara kvar på EMG och utökar sitt ägande till majoritetsägande i samband med uppköpet. 

– Verdane har bred erfarenhet av digitala affärsmodeller och marknadsplatser online, och teamet förstår våra utmaningar. Det är perfekt tajming för oss att välkomna en teknisk investerare som hjälper oss att öka tillväxten och fortsätta expandera internationellt mot vår vision ”to help everyone in the world to find the right education”. Vi är mycket stolta över vad vi har uppnått tillsammans med Novax sedan 2010 och ser fram emot att fortsätta resan med en ny stark partner, säger Fredrik Söderlindh, vd och medgrundare av EMG. 

För Verdane känns investeringen helt rätt då framtidsprognoser visar att det är digitala marknadsplatser som kommer att dominera marknadsföringen vad gäller utbildning framöver.

– EMG-teamet har en helt fantastisk energi och vision. De har drivit det här bolaget i nästan 20 år och är fortfarande lika taggade och drivna som när de kickade igång. Onlineutbildning och möjligheten att läsa utomlands kommer innebära ett paradigmskifte i hur kunskap intas och hur man marknadsför utbildning. EMG:s marknadsplatser erbjuder en ledande plattform för att möjliggöra den utvecklingen, säger Jakob Tolleryd, Partner på Verdane.

Verdane samarbetar med 19 nordiska och tyska bolag med stark digital närvaro och EMG är i sällskap med varumärken som MatHem, RoyalDesign, Boozt, Desenio och EasyPark. Det digitala fokuset ligger väl i linje med EMG:s vision om att hjälpa alla i hela världen att hitta rätt utbildning. 

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Söderlindh, VD

EMG - Educations Media Group

fredrik@educations.com 

+46 70 797 65 95

Jakob Tolleryd, Partner

Verdane

jakob.tolleryd@verdane.com 

+46 70 964 23 80

Senast uppdaterad: 02 sep 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-12

EMG utnämns till MästarGasell 2019 av Dagens Industri

Educations Media Group, EMG, utnämns till MästarGasell 2019 av Dagens Industri. DI Gasell firar 20 år och delar ut det prestigefyllda priset till svenska företag som fått minst tre Gasell-utmärkelser genom åren.

EMG
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-25

Topp 5 – det här vill svenskarna utbilda sig till

Antalet utbildningssökande på nätet har ökat med åtta procent under 2018, jämfört med föregående år. Totalt gjordes 20 miljoner sökningar på utbildningar och kurser visar de sammanställda siffrorna från utbildning.se, studentum.se, gymnasium.se och kurser.se – här är de populäraste utbildningsområdena.

EMG
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-26

Så anordnar du succén Learning at Work Week på ditt företag

När kan man få lära sig om alltifrån HTML och Javascript till löpteknik, retorik och hur man läser tarotkort – allt på arbetstid under en och samma vecka? På EMG:s Learning at Work Week som precis gick av stapeln för tredje året i rad!

EMG
Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!