Visa utbildning.se som: Mobil

Det här vill cheferna bli bättre på

Det här är utbildningarna cheferna vill gå

PRESSMEDDELANDE 2015-02-04

Här är ämnena där cheferna vill utveckla sin kompetens

Sveriges största söktjänst för kompetensutveckling, utbildning.se, har tagit reda på hur cheferna just nu vill utvecklas inom sin yrkesroll genom att studera de populäraste ledarskapsutbildningarna under de senaste tre månaderna.

De allra populäraste utbildningarna bland chefer är breda ledarskapsutbildningar som tar upp en mångfald av olika ämnen, andra populära utbildningar är där målgruppen är nya chefer. Vid en djupdykning i de mer nischade utbildningarna ser vi att detta är ämnen är där cheferna mest vill öka sin kompetens:

  1. Coachande ledarskap
  2. Konflikthantering
  3. Motivation
  4. Grupputveckling
  5. Mindfulness

Coaching hamnar långt före de andra i popularitet och toppar listan, allra helst vill cheferna gå en coachutbildning där de får någon typ av diplomering. Längre ned i listan hittar vi ämnen som; organisationspsykologi, strategi, att vara ledare men inte chef, effektivitet, stress, teambuilding, medarbetarsamtal, globalt ledarskap, återkoppling och kvalitetsarbete.

Listan baseras på de intresseanmälningar av ledarskapskurser som är gjorda på utbildning.se under perioden 1 november 2014 till 31 januari 2015.

Om utbildning.se

utbildning.se är Sveriges största söktjänst för kompetensutveckling för yrkesverksamma. Tusentals internetanvändare som letar efter utbildningar och kurser besöker utbildning.se varje dag där de kan söka bland närmare 8.000 utbildningar från 300 utbildningsarrangörer.

Genom intresseanmälningar, analysverktyg och andra funktioner på utbildning.se samlas information om användarna och vad de efterfrågar. Vi på utbildning.se producerar inte utbildningar själva men har tillgång till information om branschens utbud, det ger oss en unik möjlighet att överblicka och få fram värdefull kunskap om statistik och trender.

Läs mer på: www.utbildning.se/om-oss

Kontakt

Vid frågor kontakta utbildning.se's informationschef:  mia.wahlberg@utbildning.se.

Senast uppdaterad: 03 feb 2015

Om utbildning.se

utbildning.se är portalen där du hittar kompetensutveckling för att utvecklas inom alla branscher. Tusentals kurser över hela Sverige. Alla våra tjänster är kostnadsfria att använda.

Så fungerar utbildning.se

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören

utbildningsrådgivning

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!