Visa utbildning.se som: Mobil

Blended learning - famtidens utbildningsform?

Blended learning pressmeddelande

Pressmeddelande: 2015-02-27

Den tredje största utmaningen för HR-chefer är att få organisationen att avsätta tid till kompetensutveckling. Att kombinera traditionell undervisning med digitala hjälpmedel så kallad blended learning är en lösning på den utmaningen, men trots det anger bara fem procent av utbildningsföretagen i Sverige att de kommer växa mest inom blended learning. Det är betydligt lägre än i grannländerna Danmark och Finland. Det visar en stor aktuell europeisk undersökning som utbildning.se genomfört.

Blended learning avser utbildning där man blandar olika lärmiljöer, exempelvis e-learning i kombination med traditionella klassrumsmetoder.  En fördel med blended learning är att man effektivare kan använda tiden i klassrummet om man mellan lektionerna kan tillgodose sig kunskap på annat sätt. En annan fördel är att man kan kombinera datoriserade interaktiva självinlärningsmetoder och ändå ibland ha tillgång till en lärare som kan anpassa utbildningen efter individerna och vägleda när frågor uppstår. Det finns många olika metoder att genomföra blended learning på.

På frågan ”Inom vilken utbildningstyp kommer ni att växa framöver?” svarade fem procent av de svenska utbildningsföretagen att de kommer att växa inom blended learning. Det är betydligt lägre än grannländerna i norden där 19 procent förutspår en ökning.

Om undersökningen

Sveriges största söktjänst för kompetensutveckling, utbildning.se, frågade 40 svenska utbildningsföretag hur de se planerar att satsa på utbildningar framöver och vilka trender de ser. Undersökningen är en del i en större årlig europeisk undersökning baserat på svar från totalt 419 utbildningsföretag i Sverige, Finland, Danmark, Tyskland, England (UK) samt Frankrike. Undersökningen pågick under december 2014 via ett e-frågeformulär.

Svaren är uppdelade enligt följande:
• Sverige
• Norden (Finland och Danmark)
• Norra Europa (UK, Tyskland och Frankrike)

Ladda ned hela undersökningen ”Utbildningsbranschen 2015” här >>

Frågor om undersökningen

Vid frågor om undersökningen kontakta vd Mattias Säker på mattias.saker@utbildning.se eller telefon 0046-(0)8-509-106-61.

Senast uppdaterad: 26 feb 2015

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-06-24

Guiden till blended learning

Ladda ned whitepaper om blended learning - få överblick, inspiration och tips.

Läs mer
Om utbildning.se

utbildning.se är portalen där du hittar kompetensutveckling för att utvecklas inom alla branscher. Tusentals kurser över hela Sverige. Alla våra tjänster är kostnadsfria att använda.

Så fungerar utbildning.se

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören

utbildningsrådgivning

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!