Visa utbildning.se som: Mobil

Möt Lina Johansson och Gabrielle Lööf som praktiserar på utbildning.se

Publicerad: 2014-04-16 

Lina Johansson och Gabrielle Lööf är två tjejer som gör praktik på informationsavdelningen på utbildning.se.

Lina Johansson

Vem är du Lina?Lina Johansson
─ Jag är en 26-årig värmländska som ursprungligen kommer från metropolen Säffle vid Vänerns kust. Har bott i Stockholm i snart sju år där jag varvat jobb med studier i grafisk design på Nyckelvikskolan och har sedan i våras en kandidatexamen från Södertörns Högskola. Ganska nyss hemkommen från studier i Kanada och en fantastisk rundresa i USA där höjdpunkten var att jag ”lärde mig att surfa”. Jag uttalar ”e” som ”ää” och är en jäkel på att renovera fönster (men vill aldrig göra det igen).

─ Jag vill bli bättre på att producera material för webben. Vilket innebär att jag vill förfina och effektivisera mitt sätt att skriva innehåll för webb och förstå de bakomliggande faktorerna till bra content marketing och hur det fungerar. Jag vill hinna lära mig så mycket som möjligt om hur arbetet på en informationsavdelning ser ut. Sen hoppas jag kunna få applicera mina kunskaper i grafisk design också.

─ Första tiden har varit kanon och jag har lärt mig otroligt mycket så här långt. Till en början har jag främst fått fokuserat på SEO och hur man kan optimera sina texter utifrån det, men också viktiga lärdomar om hur ett företag som arbetar med tjänster fungerar och alla dess olika delar.

Vad jobbar du med nu?
─ Dels så är det fortlöpande arbete av de uppgifter som finns hos oss på informationsavdelningen men sen har jag också fått ett eget projekt som jag ska ha hand om. Så nu handlar det om att få det på banan och det känns jättekul att få ha sin egen grej att bossa över!


Gabrielle Lööf

Vem är du Gabrielle?Gabrielle Lööf
─ Jag heter Gabrielle och fyller 29 år i juli. Jag är en Stockholmstjej som har bakgrund från reklambranschen då jag både har gått Berghs 2-åriga reklamutbildning och jobbat på en liten reklambyrå söder om Folkungagatan J. Och nej, jag är verkligen ingen hipster, jag kan varken stoppa korv, göra den perfekta hamburgaren eller klippa skägg. Däremot tycker jag om att äta goda middagar med mina vänner och min skäggiga pojkvän. På fritiden spelar jag gärna tennis med mina syskon och vid sällsynta tillfällen utöver jag yoga i min fasters dansgarage.

─ Jag har alltid älskat att skriva och vill utveckla mitt skrivande på många sätt. En viktig del i min utveckling är att lära mig att skriva för webben, vilket jag hoppas få lära mig här. Jag vill även lära mig allt om SEO och skriva bra söktexter.

─ Den första tiden har varit fullspäckad med nya arbetssysslor! Jag har bland annat fått uppdatera/göra publiceringar av olika utbildningar, skriva söktexter och jobba med sidans forum. Jag har redan lärt mig massor om hur en text ska byggas upp i olika sammanhang och hur SEO ska användas. För mig är det en relativt ny och rolig värld!

Vad jobbar du med nu?
─ Just nu jobbar jag bland annat med olika publiceringar, chatten, söktexter och ett eget projekt där jag ska ta fram en strategi för hur utbildning.se ska arbeta med sociala medier. Det är fullt upp, vilket är kul!

Senast uppdaterad: 11 feb 2015

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!