Visa utbildning.se som: Mobil

Under Felicias praktikperiod på FindCourses PRO är problemlösning i fokus

Namn: Felicia Lindmark
Utbildning/inriktning: Masterutbildning i Business & Management med inriktning International Business
Skola: Uppsala universitet
Praktikperiod: Höstterminen 2014

Felicia praktiserade på FindCourses PRO

Felicia Lindmark läser sista året på masterutbildningen Business & Management med inriktning International Business på Uppsala universitet. Felicia har tillsammans med sex andra studenter från Uppsala universitet under 20 veckor praktiserat inom EMG. Felicia valde att praktisera på FindCourses PRO där hennes arbetsuppgifter bland annat varit att undersöka potentiella utvecklingsmöjligheter för företaget.

Varför valde du att praktisera på FindCourses PRO?

– Jag mötte företaget för första gången under Kontaktdagarna, vilket är en arbetsmarknadsmässa för ekonomer på Uppsala universitet. Jag fick därefter möjlighet att besöka kontoret i Stockholm på en After Work där vi diskuterade möjligheter och vad jag som praktikant kunde erbjudas. Jag lockades främst av att det är ett företag som växer och expanderar väldigt mycket, med medarbetare som är drivna och inte rädda för förändring. För mig som läser International Business är det självklart extra spännande att företaget är internationellt och att 50 % av de anställda kommer från andra länder än Sverige, säger Felicia Lindmark.

Vad har du främst arbetat med?

– Jag har hunnit med att prova på väldigt mycket olika saker, men det främsta arbetet har varit att driva ett projekt där jag undersökt framtida utvecklingsmöjligheter för FindCourses PRO. De möjligheter som jag undersökte var sådant som företagen tidigare funderat mycket kring, vilket gjorde att mitt resultat blev väldigt uppskattat och att mina rekommendationer faktiskt kommer användas för att utveckla företaget. Det var väldigt roligt att se att det jag kommit fram till verkligen kan påverka företaget framöver.

Förutom att arbeta med utvecklingsmöjligheter har Felicia även hjälpt till med att organisera Leadershipdagarna där hundratals chefer och ledare möts för att nätverka och lyssna på högaktuella föreläsningar.

– Leadershipdagarna hålls årligen i Stockholm, Göteborg och Malmö och jag fick möjlighet att delta vid alla tre evenemang. Jag hade ansvar för registreringen av deltagare och det var intressant att se hur ett stort arrangemang planeras, genomförs och sedan följs upp. I år deltog sammanlagt över 800 personer och alla jag pratat med har varit väldigt nöjda.

Vad tycker du har varit det mest lärorika under din praktik?

– För mig har det varit spännande att dels se hur en organisation som växer arbetar och ständigt utvecklas, men även hur viktigt det är med goda kundrelationer. Det var väldigt lärorikt att själv ha ansvar för ett stort projekt och att driva det från idé fram till att det är aktuellt med implementering.

– Jag är väldigt intresserad av affärsutveckling och problemlösning, vilket jag till stor del fått arbeta med under min praktik. Det har varit både lärorikt och roligt att få testa på att arbeta med att hitta lösningar som kan göra företaget ännu bättre.

Har din praktik motsvarat dina förväntningar?

– Ja absolut, jag har fått vara med på väldigt mycket, allt från kundmöten till styrelsemöten och evenemang. Det är ett företag med härlig stämning och det är alltid mycket som händer, även efter att arbetsdagen är slut. Jag har bland annat fått följa med på crossfit och yoga. Jag har trivts väldigt bra och alltid känt mig välkommen i gruppen.


Kontakt för praktik

Är du intresserad av att praktisera på FindCourses PRO kontakta: career@educations.com    

Senast uppdaterad: 13 nov 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-07-19

FindCourses PRO – molntjänsten som hjälper företag att köpa in utbildningar

För organisationer som köper mycket utbildning har vi tagit fram tjänsterna Boka Utbildning och FindCourses PRO. Boka Utbildning är för det lilla företaget och FindCourses PRO för det stora eller medelstora företaget. Vi kopplar ihop utbildningsportalen med era befintliga processer och system och gör den tillgänglig via exempelvis ert intranät, Learning Management System (LMS), inköps- eller HR-system.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-01-27

FindCourses PRO AB (Tidigare FCG Booking)

Nyhet: Vi på FCG Booking, som sköter utbildningsbokningar åt flera olika företag, har bestämt oss för att byta namn. Vårt nya namn är från och måndagen den 15 april FindCourses PRO AB.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!