YKB Fortbildning Delkurs 5 - Godstransporter

Yrkeskompetens.se, i Malmö (+1 orter)
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Hör av er för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Hör av er för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Under delkurs 5 går vi igenom:

  • Att vara medveten om och kunna anpassa sig till olika väg-, trafik- och väderförhållanden
  • Att ha förståelse för hur man förbereder och planerar en resa under onormala väderförhållanden 
  • Trafiksäkerhet 
  • Första hjälpen
  • Riskmedventenhet
  • Arbetsrelaterade olyckor
  • Agerande i krissituationer

Utbildningen ger ökade kunskaper inom Trafiksäkerhet. Vi studerar Statistik och när olyckor vanligtvis sker. Vi studerar också vägmeteorologi. Vi har också en genomgång i första hjälpen och de behov som kan finnas vid trafikolyckor. 

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Hör av er för mer information

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

35 Timmars Obligatorisk Fortbildning för Yrkesförare. Att vara Yrkesförare innebär samtidigt att man arbetar inom ett säkerhetsyrke. Detta ställer krav på kontinuerlig fortbildning.

Upplägg

Ring 070 4915211 för Personligt upplägg & Tider

Kursledare

Petter MagnussonPetter Magnusson

Jag heter Petter Magnusson. Jag är Yrkeslärare och YKB konsult. Jag har kört tungt fordon ( Lastbil och Buss ) i nitton år, hel och deltid. Sedan 2008 har jag kört lastbil fjärrtrafik under sommarsäsongerna. Sedan 2017 kör jag tankbil under sommarsäsong. Jag kör också taxi & färdtjänst. Mitt företag Yrkeskompetens.se är av Transportstyrelsen godkänt som utbildningsanordnare.

Under slutet av 1980 talet arbetade jag med beredskapsplanläggning på Länsstyrelsen i Kalmar Sektion E (FAK) och var ansvarig för totalförsvarets transportplanering. Nu skall totalförsvaret byggas upp på nytt och jag är fortfarande medlem i FAK.

Jag är också sedan 1993 lärare inom vuxenutbildningen .Jag är leg. lärare i hållbart samhälle och Certifierad Energiexpert. Sparsam körning är ett intressant område att arbeta med. Tekniken för framtiden är redan här.

Jag har en Fil Kand som IT pedagog. Jag är intresserad av att utveckla datoriserade test för olika områden. Jag är auktoriserad PEXO vakt åt transportstyrelsen.Jag är också auktoriserad förhörsförättare åt nämnden för båtlivsutbildning. Det sista stora projektet som jag varit inblandad i är att tillsammans med TYA utveckla test för inlärning av Yrkeskompetens ( TYA = branschorganisationen för Tung trafik ).

Jag arbetar också med datoriserade test för SIK ( Strukturinfrakompetens ) snöröjningen åt MOTIVERA utbildning. Jag har gjort e larning för SCANIA i Oskarshamn - AIRBAG säkerhet SRS.

Ekonomisk tillväxt med ökade transportbehov som följd går att lösa med nya bränslen, teknikutveckling och sparsam körning för ett hållbart samhälle. Ny teknik med lastbilar som drivs av EL och CNG finns redan operativt. Nya bränslen som HVO används redan. Det hastar för att uppnå Paris avtalet.

Den tunga trafiken har redan uppnått en besparing på 35 % - halva målet till 2030.

Examen, diplom m.m.

Kursintyg utfärdas efter genomförd kurs.- YKB- inrapportering till Transportstyrelsen

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om YKB Fortbildning Delkurs 5 - Godstransporter, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Yrkeskompetens.se
Malmö

Vi arbetar med fortbildning och säkerhet för den tunga trafiken. Arbetsmiljöfrågor och trafiksäkerhet är centrala områden på våra kurser. Studier visar att många yrkesförare även efterlyser kunskaper i första hjälpen och HLR. Det hållbara samhället och teknikutvecklingen på våra tunga fordon...

Läs mer om Yrkeskompetens.se och visa alla utbildningar.

Highlights