Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Digital business developer

Yrkeshögskolan i Borås
Kort om utbildningen
2 år - 400 YH-poäng
Nästa tillfälle: september 2023 - Borås
Öppen utbildning
Borås

Kursbeskrivning

Vill du jobba som onlinemarknadsförare, ehandelsutvecklare eller kanske som specialist på marknadsföring i sociala medier.
Då är utbildningen Digital business developer något för dig.

Som digital business developer har du kunskapen och förmågan att driva affärsutveckling och digital marknadsföring. Google adwords, sökmotoroptimering (SEO) och content marketing är självklara delar av din kompetens.

Behovet av digitala affärsutvecklare är stort. Du kan arbeta på ehandelsföretag, på leverantörssidan eller på byråer. Du kan jobba med såväl analys som kommunikation och leda den digitala transformationen som alla företag och organisationer går igenom idag.

Så ansöker du

För att bli antagen måste du uppfylla grundläggande behörighet för yrkeshögskola eller ansöka på reell kompetens. Du hittar information om behörighet till yrkeshögskolan på Yrkeshogskolan.se.
Här kan du läsa mer om grundläggande behörighet.
Har du ytterligare frågor om din behörighet kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Om du har pågående studier men inte har gymnasiexamen eller motsvarande kan du ändå ansöka och kompletterar med ditt betyg några dagar efter studentexamen. Exakt datum kommer snart.

Särskilda förkunskaper

Lägst betyget E/3/G i gymnasiekursen Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2, 100 p samt Engelska 6.

Reell kompetens

Om du inte har betyg eller intyg på grundläggande behörighet eller särskilda förkunskaper men anser att du har kompetens att tillgodogöra dig utbildningen kan du åberopa reell kompetens.
Tjänstgöringsintyg måste bifogas om du ansöker om reell kompetens. Tjänstgöringsintyget ska innehålla ditt arbetsområde (=arbetsuppgifter), sysselsättningsgrad, datum du var anställd och underskrift från ansvarig på din arbetsplats.

Har du frågor om din reella kompetens kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Urval efter betyg och särskilt prov

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet platser på utbildningen gör vi ett urval bland samtliga behöriga sökande.

Urvalet görs med utgångspunkt från gymnasiebetyget och ett särskilt prov. De som har behörighet eller pågående studier blir kallade till provet per e-post i slutet av maj och det särskilda provet genomförs i slutet av maj/början av juni och tar 15 minuter att genomföra. Provet kräver tillgång till uppkopplad dator och sker på valfri plats. Kallelsen skickas ut efter ansökan har stängts.

Urval

Om vi får fler sökande än vi har platser gör vi ett urval. Urvalet sker dels på medelbetyg (50%), dels på ett urvalsprov (50%). Provet genomförs efter ansökningsperiodens slut. De med högst meritvärde antas och övriga behöriga sätt på vår reservlista. Samtliga reserver får en numrerad reservplats.

Målgrupp

Framtida arbetsuppgifter

Efter avslutad utbildning kan du jobba som digital marketing specialist (onlinemarknadsförare), social media specialist, e-commerce specialist, digital analyst, business developer eller digital project manager.
Utbildningen Digital business developer ger dig både kunskap och färdighet att klara detta.

Här kan du läsa vad våra tidigare studenter jobbar med idag

Vi erbjuder ...

Hos Yrkeshögskolan i Borås får du en utbildning som leds av konsulter verksamma i branschen. Du gör praktik på företag och hela skolan hjälper dig att bygga upp ett yrkesnätverk redan innan du tar din examen.

Nätverk skapar jobbchanser

En fjärdedel av utbildningen är LIA-praktik (Lärande i arbete) och under din LIA deltar du i det vardagliga arbetet på företaget. Det gör att du redan under din utbildning får ett brett kontaktnät inom branschen

Kursinnehåll

Följande kurser ingår i utbildningen (400 YH-poäng):

 • Affärsutveckling, 25 poäng
 • Analys, 30 poäng
 • Digital försäljning, 50 poäng
 • Digital marknadsföring, 60 poäng
 • Handel och digitalisering, 20 poäng
 • Kund- och konsumtionsbeteende, 20 poäng
 • Omvärldsbevakning, 20 poäng
 • Projektledning och projektmetodik, 25 poäng
 • Lärande i arbete (LIA) 1, 50 poäng
 • Lärande i arbete (LIA) 2, 70 poäng
 • Examensarbete, 30 poäng

Summa yrkeshögskolepoäng 400

Fortsatta studier

Dina framtida yrken och arbetsmarknaden

Du behövs. Behovet av din kompetens är stort inom privata företag där den digitala närvaron blir allt viktigare.

Vår snabbt föränderliga digitala värld ställer krav på dig. Du behöver alltid vara beredd att lära nytt och tänka om. Utbildningen Digital business developer ger dig en plattform från vilken du kan utveckla dina färdigheter och dina kunskaper för att ta dig vidare i din karriär.

Upplägg

Studera i Borås

Att plugga i Borås innebär att du har nära till allt och goda kommunikationer till flera städer, som Göteborg, Jönköping, Varberg och Skövde. Våra lokaler ligger centralt, det tar bara ett par minuter att gå hit från Borås resecentrum eller busstationen på Södra torget.

Teori förenas med praktik

En skoldag på Yrkeshögskolan i Borås är inte den andra lik. Föreläsningar blandas med praktiskt arbete; studiebesök varvas med gästföreläsningar.

En tredjedel av din utbildningstid är du ute på praktik där du bygger upp ett stort och värdefullt nätverk. Under dina LIA-perioder använder du din kunskap från skolan för att fördjupar dina färdigheter inför din framtida yrkesroll

Som studerande på Digital business developer har du också tillgång till E-handelsstadens frukostföreläsningar.

Praktiken, gästföreläsningarna och studiebesöken hjälper dig att bygga upp ett nätverk inom branschen medan du fortfarande är i utbildning.

Teoretiska kunskaper

Du lär dig företagsanalys och affärsplan. Du lär dig göra och utveckla en e-handelsbutik, lär dig förstå hur köpprocessen ser ut från kundens perspektiv och hur kundresan ser ut genom din digitala butik. Du lär dig vad agilt arbetssätt är och hur den kan tillämpas i en grupp eller organisation.
Du lär dig hur du utvecklar egna företagsidéer och hur dessa kan förpackas och lanseras digitalt.
Du får lära dig förstå dig själv för att förstå vilka krafter som underlättar respektive försvårar utveckling och samarbete hos individ och grupp.

Praktiska färdigheter

Du får färdighet i att skapa en marknadsplan och du gör en kampanjplan som följer denna. Du förstår och kan använda sociala medier för att nå din valda målgrupp. Du vet värdet av personas och ser styrkan i storytelling. Du förstår nyttan med olika digitala marknadsföringsåtgärder, du förstår hur en sökmotor fungerar och hur du arbetar strategiskt med den. Därför kan du sätta upp kampanjer i Google adwords. Eftersom du har kunskap om mätteknik och kan sätta målvärde för en webbplats (KPI) kan du ge förslag på förbättringar på en webbplats.
Du certifierar dig i Google analytics.

Din kompetens

Efter avslutad utbildning kommer du att ha den kompetens som krävs för självständigt arbete som affärsutveckling, marknadskommunikation, digital marknadsföring som SEO/adwords, sociala medier, webbshop eller webbanalys via Google analytics.

Lärare och konsulter

För att din utbildning ska vara så relevant som möjligt har vi både fasta lärare och tillfälliga konsulter som till vardags arbetar inom branschen. Dessutom kompletteras utbildningen med gästföreläsningar där du får fördjupa dig i ett speciellt ämne.

Välkommen till en spännande resa in i framtiden.

Investering

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel.

Examen, diplom m.m.

Betyg ges i varje enskild kurs. Utbildningen ger yrkeshögskoleexamen.

Examensbevis delas ut förutsatt att betyget Godkänd uppnåtts i alla kurser i utbildningen. Studerande som inte fullgjort utbildningen kan efter begäran få ett utbildningsbevis.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Digital business developer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Yrkeshögskolan i Borås

Yrkeshögskolan i Borås har en klar idé. Vi ska kombinera teoretiska studier med praktiskt arbete och aktivt arbeta tillsammans med vårt lokala näringsliv. Det är nu inte helt unikt för just våra YH-utbildningar, men vi tror att vi är ovanligt...


Läs mer om Yrkeshögskolan i Borås och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Yrkeshögskolan i Borås

Skaraborgsvägen 3A
506 30 Borås

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Digital business developer!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Digital business developer från Yrkeshögskolan i Borås, fyll i dina uppgifter: