Digital analys i praktiken

Längd
14 veckor
Längd
14 veckor
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Digital analys i praktiken

Ta nu chansen och bli bättre på digitala affärer. Till vår utbildning Digital analys i praktiken söker vi dig som är inne i arbetslivet och vill bredda dina kunskaper för bättre framtida möjligheter.
Digital analys i praktiken ger dig kunskap om de verktyg ditt företag kan använda för att analysera och tolka rapporter ur Google Analytics (GA4) för ökad affärsnytta.

Kursinnehåll

Kursen varvar teori med praktiska case som används för att skapa förståelse och insikt i hur arbetssättet genomför och ger de studerande verktyg i sin yrkesroll:

Efter utbildningen kommer du att ha kunskaper om/i

  • att förstå nyttan med olika digitala marknadsföringskanaler och åtgärder.
  • mätteknik och mätvärden.

Efter utbildningen kommer du att ha färdighet i att

  • installera och förbereda Google Analytics för analys av trafikdata för webbplatser.
  • sätta målvärde (KPI) för en webbplats.
  • analysera, tolka rapporter och mätvärden ur Google Analytics samt föreslå förbättringar/förändringar.

Efter utbildningen kommer du att ha kompetens att

  • självständigt analysera och tolka rapporter ur Google Analytics samt redogöra för förbättringar som kan implementeras på webbplatsen för att öka affärsnyttan.

Upplägg

Vi kommer erbjuda föreläsningarna på följande sätt:

  • Följa föreläsningen vid egen dator 3 tim i veckan

Mellan föreläsningarna följer du studierna på skolans lärplattform där förinspelat material finns, litteraturhänvisningar, inlämningsuppgifter och allt annat som behövs för att på ett pedagogiskt sätt kunna följa sin egen studieplan. Du kan också se inspelad föreläsning på annan tid om det lämpar sig bättre.

Lärare

Utbildningen är på kvartsfart och du behöver planera att studera motsvarande 10 timmar per vecka för att klara utbildningen. Lärarledd undervisning och handledning sker under vardagar (ca 3 timmar lärarledd undervisning/handledning per vecka i snitt).
Lärare finns på plats ytterligare timmar per vecka (vi erbjuder självklart handledartid digitalt om så önskas) och du har tillgång till viss handledning övrig tid via skolans lärplattform.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Digital analys i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Yrkeshögskolan i Borås
Skaraborgsvägen 3A
506 30 Borås

Längre utbildningar och korta kurser

Yrkeshögskolan i Borås har en klar idé. Vi ska kombinera teoretiska studier med praktiskt arbete och aktivt arbeta tillsammans med vårt lokala näringsliv. Det är nu inte helt unikt för just våra YH-utbildningar, men vi tror att vi är ovanligt...

Läs mer om Yrkeshögskolan i Borås och visa alla utbildningar.

Highlights