Inga recensioner än

Introduktion till Cybersäkerhet för företag

YrkesAkademin, Rikstäckande
Nästa kurstillfälle
Starta när du vill se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Nästa kurstillfälle
Starta när du vill se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

I takt med att allt mer digitaliseras ökar riskerna för verksamheter och organisationer att drabbas av IT-intrång och cyberhot. I Sverige har vi under de senaste åren sett flera exempel på cyberintrång där hackare tar kontroll över organisationers system och kräver lösensummor för att återställa data. Har er verksamhet rätt säkerhetsåtgärder som skyddar er vid ett eventuellt IT-angrepp? I denna utbildning får ni insyn i de verktyg som används för att förebygga ett intrång, identifiera era svagheter och aktivt arbeta med era skydd.

Det är viktigt att ni hittar ett systematiskt arbetssätt för att upprätthålla kontrollen över företagets data och information. Hotbilden utifrån förändras ständigt, vilket gör det viktigt att implementera ett säkerhetsarbete som är aktuellt och hållbart över tid. Efter utbildningen kommer du att ha ökad förståelse kring hur ni kan arbeta med riskanalyser och sårbarhetshantering i er verksamhet.

Denna utbildning är för dig som har ett intresse eller ansvar för informationssäkerhet och datahantering i en verksamhet eller organisation. Utbildningen är lämplig för roller inom exempelvis: HR, finans och kundansvariga eller annan befattning som i vardag behandlar företags- eller kunduppgifter. I din roll hanterar du känslig information som behöver hållas säker.

Utbildningen innehåller:
  • Hur ni identifierar, förhindrar och åtgärdar säkerhetsrisker i system och tjänster
  • Exempel på hackerattacker
  • Vad är ISMS och varför är det viktigt för organisationer (system för informationssäkerhet)
  • En intro till den allmänt spridda ISO27000 samt exempel på specifika branschexempel som ISO 21434
Utbildningen bedrivs som lärarledd på distans under tre halvdagar.

Datum och tid:
De lärarledda passen kommer hållas klockan 13.00-16.00 den 14, 15 och 16 februari 2023.

Utbildare:
Kursen kommer att hållas av Jonas Kallmén. Jonas är grundare av Intelligent Connected Products och har över 25 års erfarenhet av att driva förändring med hjälp av automatisering och ökad abstraktionsnivå, bl.a. genom implementation av modellbaserad design, realtidsoperativa system, EDA-verktyg, industridatorer (COTS), SaaS, AI och IoT i utvecklingsprocessen för nätverk, industri, tillverkning och konsumentprodukter mm. I Jonas utbildningar om Cybersäkerhet och AI inkluderar han även ett hållbarhetstänk.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Starta när du vill

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige
  • Svenska

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Introduktion till Cybersäkerhet för företag, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Vi på YrkesAkademin strävar efter att få fler personer i arbete och stötta svenska företag med yrkeskunnig personal. Tillsammans med näringslivet skräddarsyr vi våra utbildningar så de matchar företagens behov. YrkesAkademin grundades 1997 och är idag Sveriges största leverantör av...

Läs mer om YrkesAkademin och visa alla utbildningar.

Highlights