Inga recensioner än

Interkulturell arbetsplats

YrkesAkademin, Rikstäckande
Nästa kurstillfälle
Starta när du vill se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Nästa kurstillfälle
Starta när du vill se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

De interkulturella frågeställningarna blir allt viktigare i ett samhälle präglad av kulturell mångfald och i ett allt mer globaliserat näringsliv. Hur påverkas vår förståelse av varandra när vi har olika utgångspunkter i vår förståelse av världen?

Det här är en utbildning för dig som arbetar i en verksamhet där människor från olika kulturer möts och samarbetar. Under utbildningen kommer vi att lyfta kunskap kring kulturmöten både vad gäller att hantera kommunikation som samarbete, internt som externt.

I all kontakt mellan människor med olika bakgrunder krävs förståelse för hur individernas kulturella bakgrund påverkar relationer, kommunikation och beteende människor emellan och målet med denna utbildning är att du skall få ta del av verktyg som hjälper dig att hantera kulturmöten konstruktivt med kommunikation som bas.

Fokus i utbildningen är teori, praktik och reflektion, grunden i all inlärning, och som utvecklar dig som deltagare i din förmåga att agera konstruktivt i interkulturella sammanhang.

Utbildningen riktar sig till arbetsledare, chefer och HR personal men också alla som vill utveckla sin förmåga att kommunicera på arbetsplatsen.

Vi kommer att ta upp och prata kring följande områden under utbildningen:

  • Kulturförståelse - interkulturell kompetens, dess betydelse i mångkulturella verksamheter och svensk kultur i jämförelse
  • Kommunikation - Interkulturell kommunikation och konflikthantering i mångkulturella miljöer
  • Bemötande - bemötande ur ett internationellt perspektiv, den mångkulturella arbetsplatsen och strategier för inkluderande möten
Datum och tid:
Utbildningen bedrivs som lärarledd på distans under tre halvdagar.
De lärarledda passen kommer hållas klockan 08.00-11.30 den 9, 13 och 17 februari 2023.
Eget arbete mellan pass 1 och 2 samt 2 och 3 beräknas till 2-4 timmar.

Kursen kommer att hållas av Anna-Karin Byström från DC Consulting, som är en föreläsare inom området och baserar innehållet på hennes rika och mångåriga erfarenhet av kulturförståelse och interkulturell kommunikation med b.la. en Fil.Lic. organisationskommunikation med fokus interkulturell kommunikation, 18 år inom internationellt företag, 11 år som företagare samt praktiskt kunskap från många år av boende i olika delar av världen på olika kontinenter.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Starta när du vill

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige
  • Svenska

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Interkulturell arbetsplats, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Vi på YrkesAkademin strävar efter att få fler personer i arbete och stötta svenska företag med yrkeskunnig personal. Tillsammans med näringslivet skräddarsyr vi våra utbildningar så de matchar företagens behov. YrkesAkademin grundades 1997 och är idag Sveriges största leverantör av...

Läs mer om YrkesAkademin och visa alla utbildningar.

Highlights