Inga recensioner än

FAVAL - fastighetsbranschens valideringssystem

YrkesAkademin, i Gävle (+1 orter)
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
15 juni, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
15 juni, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

FAVAL är ett komplett valideringsverktyg för att kartlägga och kvalitetssäkra reell kompetens för validering av fastighetsbranschens yrken. Validering kan genomföras för yrkesrollerna; fastighetstekniker, fastighetsskötare, fastighetsvärd, fastighetsförvaltare och fastighetsingenjör. FAVAL är framtaget av Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd tillsammans med Fastighetsbranschen.

Med hjälp av FAVAL kan ni kvalitetssäkra, kartlägga samt även utveckla rätt sorts kompetenser hos de anställda i företaget inom yrkesrollerna. Genom att validera den kompetens medarbetaren förvärvat, kanske genom arbetslivserfarenhet eller tidigare utbildning, kan man få veta vilka utbildningsmoduler som kompetensen täcker samt vilka eventuella kunskapsluckor som finns för branschens krav på en specifik yrkesroll. Deltagaren behöver sedan bara läsa de moduler av en utbildning där man saknar kompetens, och kortar därmed utbildningstiden.
Att kunna säga att de anställda är validerade kan öka företagets trovärdighet gentemot sina kunder – och samtidigt öka företagets attraktivitet som en potentiell arbetsgivare.


Hur går valideringen till?

En FAVALvalidering består av två moment: ett teoretiskt prov och ett praktiskt prov. Det praktiska provet kan genomföras som en fördjupningsuppgift, beroende på vilken yrkesroll som skall valideras.

Valideringen och dess båda prov genomförs av testledare på ett av YrkesAkademins ackrediterade testcenter. Det finns även möjlighet att genomföra teoretiska prov på distans. För yrkesrollerna fastighetsförvaltare och fastighetsingenjör finns även möjlighet att genomföra hela valideringen på distans.


Valideringen är uppdelad i två separata delar.

 • Det teoretiska provet består av består av frågor indelade i olika ämnesområden beroende på yrkesroll och är datorbaserat.
 • Det praktiska provet eller fördjupningsuppgiften är också yrkesrollsberoende och genomförs efter godkänt resultat av den teoretiska delen.
 • Teoriprovet medför att eventuella kunskapsluckor identifieras och en individuell utbildningsplan upprättas för deltagarna för att de skall komplettera kunskapsluckorna och klara proven. Efter utbildningsinsatsen utförs ett omprov av provdelar som validanden eventuellt blivit underkänd i.
Om du vill testa hur valideringen i FAVAL fungerar kan du göra en demo-version av det teoretiska provet. Du får då en känsla för hur frågorna kan se ut och får testa på att ange svar. För att göra demo-versionen av FAVAL gör du följande steg:

 1. Gå till hemsidan: https://startmz.com/faval
 2. Logga in med användarnamn: demofaval
 3. Lösenord: demofaval
 4. I fältet Aktiveringskod skriv in: FAVAL
 5. Du kan nu starta testet genom att klicka på ’Starta testet’ under textraden Att göra.
Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

15 juni, 2023

 • Öppen utbildning
 • Gävle
 • Svenska

Starta när du vill

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige
 • Svenska

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om FAVAL - fastighetsbranschens valideringssystem, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Vi på YrkesAkademin strävar efter att få fler personer i arbete och stötta svenska företag med yrkeskunnig personal. Tillsammans med näringslivet skräddarsyr vi våra utbildningar så de matchar företagens behov. YrkesAkademin grundades 1997 och är idag Sveriges största leverantör av...

Läs mer om YrkesAkademin och visa alla utbildningar.

Highlights