Visa utbildning.se som: Mobil
ÄmnenVälj ett ämne, t.ex. Juridik
PlatsVälj en plats, t.ex. Lund
Du kan förfina sökningen i nästa steg
Populära ämnen
Teknik
Vård
Ekonomi
Ledarskap
Arbetsmiljö
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Örebro
Västerås

Besökskraft - Köksekonomi – inköp & produktion i köket

YrkesAkademin
Kort om utbildningen
5 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-09-06 13:30 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans
Svenska

Kursbeskrivning

KOMMER I HÖST



Övergripande syftar utbildningen till att deltagaren ska utveckla sitt affärsmässiga förhållningssätt och att få verktyg och metoder att kunna skapa mer lönsamma, hållbara verksamheter och affärer. Öka kunskap och kompetens för att öka lönsamheten för en meny och få insikt i prissättning för att få bästa lönsamhet för sina rätter. Som ansvarig är det viktigt att förstå hur ekonomi, inköp och produktion kan påverka företagets framtidsutsikter i en alltmer konkurrensutsatt marknad med fler krav och större utbud. Hur kan vi navigera i en alltmer digitaliserad värld samt möta gästernas förväntningar, ökade medvetenhet och krav på hållbarhet?

Utbildningen genomförs digitalt under 2 halvdagar á 3 timmar. Förberedande arbete och reflektionsarbete på ca 2 timmar tillkommer. Deltagarna förbereder sig inför kursstart genom att se ett inspelat material. I undervisningen varvas teori, reflektion, diskussion, erfarenhetsutbyte samt övningar kring respektive ämne i blocket. Efter utbildningen erhålls ett utbildningsbevis.

Innehåll

Block 1: Introduktion, verksamhetens nuläge och Jag som ansvarig.

• Introduktion, kursmål, agenda. Deltagarens förväntningar och målsättningar med kursen.
• Den egna verksamheten – hur gör vi idag – styrkor och utmaningar.
• Påverkande faktorer – att förstå och planera utifrån den egna verksamheten.
• Blocket varvar reflektion, diskussion, erfarenhetsutbyte och övningar kring min roll och erfarenhet från
inköp och ekonomi.

Block 2: Ekonomiska förutsättningar.

• Skapa en miljö för ekonomisk utveckling – hur skapar vi ekonomisk utveckling för ett starkare företag.
• Samhällskrav – som serviceföretag och kund, kunna möta samhällets ökande krav med förbättrad ekonomi.
• Blocket varvar reflektion, diskussion, erfarenhetsutbyte och övningar kring hur vi kan leda ”mitt” företag
framåt mot en hållbar ekonomi

Block 3: Företaget och vår omvärld – leverantörer, distributionskanaler och digitala verktyg

• Kanaler – leverantörer och nya kanaler, hur handlar vi och hur kan vi handla.
• Hjälpmedel och digitala verktyg – vilka hjälpmedel och digitala verktyg finns som kan hjälpa oss i att öka
den ekonomiska vinningen och hållbarhet.
• En föränderlig värld – prissättning och kalkylering för att möta en värld i förändring.
• Blocket varvar reflektion, diskussion, erfarenhetsutbyte och övningar.

Block 4: Sammanfattning, reflektion kring mitt lärande, plan för fortsatt arbete och utveckling.

• Sammanfattning av utbildningens kursmoment
• Reflektion över sitt eget lärande under kursen, hur detta kan användas och utvecklas i yrkesrollen och
yrkesvardagen.
• Summering och avslut.

För mer information om hur dina personuppgifter hanteras var vänliga se information på Besökskraft - Kompetensutveckling för besöksnäringen (regionvastmanland.se) och fliken ”Jag skall gå en utbildning”

För frågor vänligen kontakta besökskraft@ya.se

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Besökskraft - Köksekonomi – inköp & produktion i köket, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

YrkesAkademin

Vi på YrkesAkademin strävar efter att få fler personer i arbete och stötta svenska företag med yrkeskunnig personal. Tillsammans med näringslivet skräddarsyr vi våra utbildningar så de matchar företagens behov. YrkesAkademin grundades 1997 och är idag Sveriges största leverantör av...


Läs mer om YrkesAkademin och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

YrkesAkademin


 Visa telefonnummer
ya.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Besökskraft - Köksekonomi – inköp & produktion i köket!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Besökskraft - Köksekonomi – inköp & produktion i köket från YrkesAkademin, fyll i dina uppgifter: