Visa utbildning.se som: Mobil

Yogalärarutbildning Grund 200 Hr

Yogayama
Kort om utbildningen
9 månader
49 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-01-08 - Stockholm
Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
49 000 SEK
2022-01-08

Stockholm
49 000 SEK
2022-08-13

Video

Yogalärarutbildning

Kursbeskrivning

Gå Yogalärarutbildning hos Yogayama!

Nyfikenheten kring yoga växer snabbt och vår förståelse för hur yoga kan få oss att må bättre har ökat, oavsett om det handlar om återhämtning efter att ha gått in i väggen eller rehabilitering av gamla idrottsskador. Att yoga kan vara ett stöd, både när det gäller det själsliga planet så väl som den fysiska kroppen, blir allt fler bli medvetna om.

Om yogalärarutbildningen

Yogayama har funnits sedan 2004 lång erfarenhet av att utbilda på en hög kunskapsnivå. De erbjuder ett genomtänkt utbildningsprogram där du som elev har möjlighet att fördjupa ditt intresse för yoga, oavsett om du vill bli yogalärare eller om det handlar om att ta din egna praktik till en ny nivå. Vid examen kan du som godkänd elev ansöka om ett internationellt certifikat från Yoga Alliance. Hos Yogayama har du möjlighet att utbilda dig upp till en 500 hr Yoga Alliance certifiering.

Som elev på Yogayamas yogalärarutbildning studerar du alla delar av yoga och får en djup förståelse för vad som krävs i arbetet att lära ut yoga till andra. Denna utbildning är både en individuell resa som ger en personlig och tydlig relation till yogapraktiken, samt starten på din utveckling som lärare. Efter examinationen är du fullt förberedd att undervisa utifrån din egen relation till yoga som metod. En relation som förhoppningsvis växer vidare under resten av livet.

Varmt välkommen till Yogayamas utbildningsprogram!

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Detta är en grundutbildning så inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Ett genuint program grundat i Hatha Yoga

Via Yogayamas lärarutbildning får eleverna en stabil grund inom området Hatha Yoga, basen för många av dagens fysiska former av yogapraktik. Influenser från olika hatha-baserade system som exempelvis Ashtanga, Vinyasa och Iyengar yoga ligger till grund för de sekvenser som eleverna lär sig.

Som elev på Yogayamas Teacher Training studerar du alla aspekter av yoga och får en djup förståelse för vad som krävs i arbetet att lära ut yoga till andra. Denna utbildning är både en individuell resa som ger en personlig och tydlig relation till yogapraktiken, samt starten på din utveckling som lärare. Efter examinationen är du fullt förberedd att undervisa utifrån din egen relation till yoga som metod. En relation som förhoppningsvis växer vidare under resten av livet.

Yogayamas yogalärarutbildningen innehåller följande:

• Asanas
• Pranayama
• Meditation
• Online-baserad anatomikurs
• Konsten att läsa av kroppen (reading bodies)
• Sekvensering och hur man ska tänka kring intelligent sekvensering
• Placering, justeringar och assistering
• Hur använder vi hjälpmedel i praktiken?
• Yogafilosofi
• Introduktion till Sanskrit
• Positionernas namn på sanskrit
• Etik för yogalärare
• Pedagogik och praktisk erfarenhet för yogalärare
• Ayurveda och näringslära
• Yoga som livsstil
• Praktisk erfarenhet
• Stöd i mentorsgrupper

Två av utbildningens specialiteter är Yogayamas fördjupning av asanas och pranayama.

Examen, diplom m.m.

För att bli certifierad med Yogayama Teacher Traings Certifiering och uppfylla kraven för Yoga Alliance så skall du ha:  90% närvaro, lämnat in samtliga hemuppgifter samt fått godkänt på det teoretisk, praktiska och muntliga provet.

Certifiering

Yoga

Yogayamas utbildningsverksamhet är Yoga Allance-certifierad och har påbyggnadskurser upp till en 500 timmars Certifiering!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Yogalärarutbildning Grund 200 Hr, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Yogayama

Yogayama - Fördjupa dina kunskaper i yoga!

Yogayama startade i Stockholm 2004 och blev Skandinaviens första yogacenter. Genom åren har Yogayama byggt upp ett känt yogacenter med ett stort utbud och ett stort antal klasser med välutbildade lärare och gästlärare från hela världen. År 2011 släppte Yogayama...


Läs mer om Yogayama och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Yogayama

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Yogalärarutbildning Grund 200 Hr!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Yogalärarutbildning Grund 200 Hr från Yogayama, fyll i dina uppgifter:

Mer inom området