Visa utbildning.se som: Mobil

Yin yoga – The Five Elements 50 h

Yogayama
Kort om utbildningen
6 dagar
8 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-10-14 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Video

Yin yoga – The Five Elements 50 h

Kursbeskrivning

Läs kursen Yin Yoga – The Five Elements på Yogayama

Denna fördjupningskurs i Yin Yoga är en uppföljning och påbyggnad av grundkursen i yin.

Yin Yoga består av ett fåtal golvnära positioner som praktiseras med ett inkännande och tillåtande förhållningssätt. Metoden är avsedd att nå delar av kroppen som inte berörs i samma utsträckning i de mer yang-liknande yogaformerna (t.ex. Ashtanga Vinyasa, Hatha, Anusara m.fl.). Av denna anledning kan Yin Yoga vara ett kraftfullt, kompletterande redskap, som även förbereder för meditation.

Vad innebär det att kunna praktisera Yin Yoga?

Att undervisa eller praktisera Yin Yoga ger en möjlighet att på djupet nå delar av oss själva som i vardagen kanske inte får så mycket utrymme. Vi lever i en kultur präglad av yang; av det snabba, innovativa och effektiva – ett konstant företagande och expanderande. Yin Yoga erbjuder en motvikt till detta, ett möte med dig själv som du är, utan agendor eller måsten. Det är en praktik som betonar enkelhet, stillhet och empati – det som ger oss näring på djupet.

Inom Taoismen finns idén om att de motsatta uttrycken av Yin och Yang behöver varandra för att skapa och upprätthålla balans. Det ena utesluter inte det andra.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen riktar sig till yogalärare som har genomfört en 200 h yogalärarutbildning och till dig som redan har en grundkurs i Yin Yoga (50 timmar) och som längtar efter ytterligare fördjupning.

Kursinnehåll

Under den här fortsättningsutbildningen dyker vi djupare ner i begreppet Yin Yogan och studerar denna praktiks energimässiga påverkan på kroppen ur ett österländskt perspektiv, med utgångspunkt från den traditionella kinesiska medicinen och filosofin. Vi bygger vidare på vår kunskap från grundkursen och applicerar bl.a. meridianer och fem elements teorin på Yin Yogan. Vi praktiserar Yin Yoga i kombination med Yang sekvenser baserade på Qigong, samt går även igenom en Assisterad Yin Yoga sekvens för att fördjupa oss i de terapeutiska delarna av Yin Yoga.

 • Fördjupning för 100 timmars certifiering: Energi modul
 • Traditionell Kinesisk Medicin och Yin Yoga ur ett terapeutiskt perspektiv
 • Grunder i TCM
 • Yin och Yang filosofi
 • Zang Fu organsystemet
 • Modern Meridian Theory
 • Theory of Qi
 • Typer av Qi
 • Meridianer och fascia
 • Meridianer och de fem faserna
 • Meridianer och de fem känslorna
 • Organ studier: fysisk, mental, emotionell
 • Vilket ”element” är du
 • Yin Yoga Meridian Sekvenser med akupressur / guasha 
 • Avslutande examensuppgift (skriftlig inlämnningsuppgift)

Upplägg

Datum:

Helg 1: 7 maj- 9 maj

Helg 2: 4 juni- 6 juni

Plats:  Coastal Yoga , Marmorgatan 3 Breared, Varberg

Datum:

Helg 1: 10 sep- 12 sep

Helg 2: 5 nov- 7 nov

Plats:  Yogayama Östermalm

Kursledare

Sofie Ringsten

Sofie Ringsten är idag en av Sveriges ledande Yin Yoga lärare och utbildare. Hon har sedan flera år utbildat yogautövare och lärare inom Yin Yoga och på en kunnigt och personligt sätt delat Yin Yogans fysiska, mentala och emotionella fördelar.

Hennes undervisning är grundad i en önskan att skapa en meningsfull individuell yogapraktik, där varje elev kan utforska och anpassa sin yoga baserat på sina unika, personliga förutsättningar. Med en funktionell inställning snarare än en estetiskt orienterad yoga uppmuntrar Sofie alltid sina elever att fråga ”varför” vi gör något.

Kursledare Sofie

Examen, diplom m.m.

För att bli godkänd på yogayamas yinutbildning enligt de riktlinjer som gäller för Yoga Alliance krävs 100% närvaro på samtliga lektioner. Vid sjukdom finns (vid uppvisade av sjukintyg) möjligheten att ta igen de missade timmarna vid nästkommande kurstillfälle. I övriga fall av frånvaro utan sjukintyg görs en individuell bedömning av möjligheten att ta igen missade timmar, utifrån rådande omständigheter och i mån av plats.

Certifiering

Yoga

Yogayamas utbildningsverksamhet är Yoga Allance-certifierad och har påbyggnadskurser upp till en 500 timmars Certifiering!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Yin yoga – The Five Elements 50 h, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Yogayama

Yogayama - Fördjupa dina kunskaper i yoga!

Yogayama startade i Stockholm 2004 och blev Skandinaviens första yogacenter. Genom åren har Yogayama byggt upp ett känt yogacenter med ett stort utbud och ett stort antal klasser med välutbildade lärare och gästlärare från hela världen. År 2011 släppte Yogayama...


Läs mer om Yogayama och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Yogayama

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Yin yoga – The Five Elements 50 h!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Yin yoga – The Five Elements 50 h från Yogayama, fyll i dina uppgifter: