Visa utbildning.se som: Mobil

Sekvensering 20 h

Yogayama
Kort om utbildningen
3 dagar
4 200 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-05-27 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Video

Sekvensering 20 h

Kursbeskrivning

Läs en kurs i Sekvensering för yogalärare på Yogayama

Ordet vinyasa är Sanskrit och betyder ”att placera i en viss ordning”. Yogayamas utbildning i Sekvensiering för yogalärare är en fördjupningsutbildning som riktar sig till yogalärare och vana yogautövare som önskar få en större förståelse för hur man på ett optimalt sätt komponerar och lägger upp en yogaklass, det vill säga hur man placerar asanas, positioner, i en viss ordning.

För hur kraftfull en enskild asana än uppfattas så kan känslan både förstärkas och försvagas då vi sätter den i relation till andra rörelser.

Kunskapen om hur olika asanas påverkar oss beroende på hur vi kombinerar dem är således kunskapen om sekvensering.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen riktar sig till yogalärare som har genomfört en 200 h yogalärarutbildning. 

Denna kurs är en obligatorisk kurs för deltagare som satsar på en 500-timmars certifiering enligt Yoga Alliance hos Yogayama.

Kursinnehåll

I denna kurs kommer vi gå igenom både anatomiska och energi-mässiga aspekter på sekvensering och lär oss varför vissa positioner passar bättre ihop och varför andra inte bör praktiseras i direkt anslutning till varandra.

Vi fördjupar vi vår kunskap om sekvensering överlag och vad man bör tänka på när man utvecklar klassupplägg för olika typer av elever så som nybörjare, gravida, avancerade, seniorer med mera men även hur en klass med inriktning på rotationer, bakåtböjningar, framåtfällningar etc. planeras på bästa sätt.

Under utbildningen pratar vi även om vikten av att som lärare ha ett mål och fokus med klassen och undervisningen och hur vi kan använda sekvensering för att uppnå detta mål Som deltagare får du därför en gedigen förståelse olika positioners verkan, både fysiskt, energimässigt, emotionellt och mentalt och hur du kan använda sekvensering för att hjälpa dina elever att utvecklas på ett positivt sätt.

Kursledare

Caroline Westling

Caroline är huvudlärare på Yogayama Teacher Training. Hennes klasser kombinerar utmaning med värme och tillgänglighet. Hon lyfter fram säkerheten i träningen med ett fokus på ”self practice”. Lättheten i asana kommer från förståelsen av god linjering och hur vi bygger praktiken från grunden.

Carolines sekvenser är kreativa och inspirerande där hjälpmedel som klossar, bälten och filtar används. Hon har ett en unik förmåga att förstå och tyda olika människors kroppar och genom teknikarbetet i asanapraktiken förmedlar Caroline en möjlighet att släppa de illusioner vi har om oss själva.

Kursledare Caroline

Examen, diplom m.m.

För att bli certifierad krävs 100 % närvaro samt att eleven har lämnat in hemuppgiften.

Certifiering

yogalärare

Yogayamas utbildningsverksamhet är Yoga Allance-certifierad och har påbyggnadskurser upp till en 500 timmars Certifiering!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Sekvensering 20 h, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Yogayama

Yogayama - Fördjupa dina kunskaper i yoga!

Yogayama startade i Stockholm 2004 och blev Skandinaviens första yogacenter. Genom åren har Yogayama byggt upp ett känt yogacenter med ett stort utbud och ett stort antal klasser med välutbildade lärare och gästlärare från hela världen. År 2011 släppte Yogayama...


Läs mer om Yogayama och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Yogayama

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Sekvensering 20 h!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Sekvensering 20 h från Yogayama, fyll i dina uppgifter: