Visa utbildning.se som: Mobil

Pranayama och Meditation 40 h

Yogayama
Kort om utbildningen
4 dagar
8 100 SEK exkl. moms
   
Stockholm

Video

Pranayama och Meditation 40 h

Kursbeskrivning

Kurs i Pranayama och Meditation på Yogayama

Att skapa kontakt med sin insida är en viktig del i helhetsförståelsen för vad yoga är. Under denna fördjupningsutbildning i pranayama kommer vi aktivt att studera den stilla och meditativa delen av yogapraktiken samt ge utrymme för stunder av observation och varande. De praktiska övningarna ligger till grund för de mer teoretiska momenten där vi bland annat diskuterar både vad som är det bästa stödet och den största utmaningen i andningsträningen liksom i andra former av meditativ träning.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen riktar sig till yogalärare som har genomfört en 200 h yogalärarutbildning och vill utvecklas inom pranayama, traditionell andningsträning och önskar fördjupa din förståelse för hur andningen är kopplad till vår livskraft. Denna kurs är en obligatorisk kurs för deltagare som satsar på en 500-timmars certifiering enligt Yoga Alliance hos Yogayama.

Kursinnehåll

 • Utveckling och fördjupning av grundläggande och, för pranayama, förberedande tekniker (kriyas) såsom Uddiyana Bandha Kriya, Nauli, Agni Sara och Kapalabhati
 • Utveckling och fördjupning av grundläggande andningsövningar såsom Nadi Shodana, Ujjayi Pranayama, Shitali, Surya Bhedana, Chandra Bhedana och Bhramari
 • Utveckling och fördjupning av ”retention” (att hålla andan). Diskussion kring vad denna aspekt av andningsträningen innebär
 • Genomgång av pranayamatraditionens grunder och syftet med hathayoga
 • Fördjupning av andningens anatomi och dess koppling till det sympatiska och parasympatiska nervsystemet
 • Pranayama-pedagogik: att guida andra i andning
 • Att skapa utrymme för en egen pranayamapraktik. Diskussion kring utmaningarna och hur möter vi dessa
 • Daglig pranayamapraktik
 • Daglig meditation och chanting.
 • Daglig asanaträning med fokus på bröst- och höftöppnare
 • Förberedande hemuppgifter

Utbildningen hålls delvis på engelska.

Kursledare

Guy Powiecki

Guy stötte först på yoga i en akademisk miljö och specialiserade sig på indiska religioner och buddhism, medan han studerade för en teologiexamen. Innan han arbetade med yoga studerade och arbetade Guy också som personlig tränare och näringsrådgivare.

Kursledare Guy

Sara Granström

Sara är en "erfaren registrerad yogalärare" (ERYT) enligt Yoga Alliance-standarder och seniorlärare vid Samahita Retreat, en av de mest framgångsrika yogaskolorna i Asien där hon undervisade regelbundet under 10 år.

Hon är Content Director för Techer Training Section på Yogayama och skriver och driver det välrenommerade programmet tillsammans med Caroline Westling. Saras djupa och medkännande förståelse för asana kommer från många års övning av ashtanga vinyasa yoga och traditionell hatha yoga. Tillsammans med sin man Guy Powiecki lär Sara ut kurser, retreater och workshops regelbundet.

Kursledare Sara

Examen, diplom m.m.

För att bli certifierad krävs 100 % närvaro samt att eleven har lämnat in hemuppgiften.

Certifiering

Meditation

Yogayamas utbildningsverksamhet är Yoga Allance-certifierad och har påbyggnadskurser upp till en 500 timmars Certifiering!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Pranayama och Meditation 40 h, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Yogayama

Yogayama - Fördjupa dina kunskaper i yoga!

Yogayama startade i Stockholm 2004 och blev Skandinaviens första yogacenter. Genom åren har Yogayama byggt upp ett känt yogacenter med ett stort utbud och ett stort antal klasser med välutbildade lärare och gästlärare från hela världen. År 2011 släppte Yogayama...


Läs mer om Yogayama och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Yogayama

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Pranayama och Meditation 40 h!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Pranayama och Meditation 40 h från Yogayama, fyll i dina uppgifter: