Visa utbildning.se som: Mobil

Pedagogik och effektiv kommunikation 20 h

Yogayama
Kort om utbildningen
2 dagar
4 200 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-12-03 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Video

Pedagogik och effektiv kommunikation 20 h

Kursbeskrivning

Pedagogik och effektiv kommunikation på Yogayama

Det är allmänt känt i presentations- och talarsammanhang att vad som sägs endast utgör en del av en presentation. Hur vi förmedlar vårt budskap är minst lika betydelsefullt för vad åhörarna uppfattar och tar in. Under denna kurs studerar vi yogalärarens kanske främsta pedagogiska verktyg (rösten och talet) samt hur du som lärare kan kommunicera övertygande, effektivt och inspirerande – oavsett vem du har framför dig.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen riktar sig till yogalärare som har genomfört en 200 h yogalärarutbildning. 

Denna kurs är en obligatorisk kurs för deltagare som satsar på en 500-timmars certifiering enligt Yoga Alliance hos Yogayama.

Kursinnehåll

Du kommer att utveckla din kapacitet att använda rösten som ett kraftfullt verktyg i undervisningen och tränar på att kombinera detta med placering i rummet, assistering med mera. Vi studerar även grundläggande retorik samt hur varje unik individ kan plockar fram de personliga styrkorna ytterligare.

Kursen varvar teori med praktiska övningar där vi både tränar röst, kroppsspråk och rörelse med flera olika lärare.

Kursledare

Sara Granström

Sara är en "erfaren registrerad yogalärare" (ERYT) enligt Yoga Alliance-standarder och seniorlärare vid Samahita Retreat, en av de mest framgångsrika yogaskolorna i Asien där hon undervisade regelbundet under 10 år.

Hon är Content Director för Techer Training Section på Yogayama och skriver och driver det välrenommerade programmet tillsammans med Caroline Westling. Saras djupa och medkännande förståelse för asana kommer från många års övning av ashtanga vinyasa yoga och traditionell hatha yoga. Tillsammans med sin man Guy Powiecki lär Sara ut kurser, retreater och workshops regelbundet.

Kursledare Sara

Gästföreläsare på utbildningen Pedagogik och effektiv kommunikation är:

Maria Salomaa

Maria Salomaa är skådespelare i både film, på TV och på scen. Maria verkar både i Finland och Sverige och förutom skådespeleriet är hon även hängiven yogi (flera av er har säkert mött henne på Yogayama). Hon kommer prata om vad man på skådespelarspråk kallar “scenframställning” och vi ska även få jobba med rösten och hur vi når ut till hela rummet samt göra flera praktiska övningar i syfte att hitta vårt ”eget” uttryck i lärarrollen.

Julia Tollin

Julia Tollin är retorikexpert och ska lära oss “snacka snyggt”. Vi får en kurs i grundläggande retorik och hur vi kan använda det när vi både förbereder och undervisar en klass. Julia blandar föreläsning med praktik på ett sätt som bäde är allmänbildande och konkret.

Examen, diplom m.m.

För att bli certifierad krävs 100 % närvaro samt att eleven har lämnat in hemuppgiften.

Certifiering

Kommunikation

Yogayamas utbildningsverksamhet är Yoga Allance-certifierad och har påbyggnadskurser upp till en 500 timmars Certifiering!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Pedagogik och effektiv kommunikation 20 h, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Yogayama

Yogayama - Fördjupa dina kunskaper i yoga!

Yogayama startade i Stockholm 2004 och blev Skandinaviens första yogacenter. Genom åren har Yogayama byggt upp ett känt yogacenter med ett stort utbud och ett stort antal klasser med välutbildade lärare och gästlärare från hela världen. År 2011 släppte Yogayama...


Läs mer om Yogayama och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Yogayama

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Pedagogik och effektiv kommunikation 20 h!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Pedagogik och effektiv kommunikation 20 h från Yogayama, fyll i dina uppgifter: