Visa utbildning.se som: Mobil

Mytologi och yogafilosofi 30 h

Yogayama
Kort om utbildningen
3 dagar
5 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Vår 2022 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Video

Mytologi och yogafilosofi 30 h

Kursbeskrivning

Mytologi och yogafilosofi på Yogayama

De mytologiska historierna som finns inom yogatraditionen har alla det gemensamt att de försöker lära oss något om oss själva och den värld vi lever i. Att få ta del av och lära sig mer om de kanske mest klassiska av alla myter från den yogiska historien ger ytterligare en dimension både åt den egna praktiken och, om du är yogalärare, åt undervisningen.

Att få fördjupa sig inom denna del av yogatraditionen är både ett roligt och spännande sätt att skapa och uppleva en starkare förankring till den flera tusen år gamla yogatraditionen och alla de utövare som genom tiderna återberättat dessa historier.

Detta är en obligatorisk kurs för dig som vill bygga vidare till ett 500- timmars certifiering.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Denna utbildning är öppen för alla dvs du behöver inte ha en 200 h yogalärarutbildning i grunden.

Kursinnehåll

Vad är mytologi och varför ska vi vara intresserade av den?

Mytologi kan hjälpa oss att förstå våra liv och världen omkring oss. Men för dem som är engagerade i utövandet av Bhakti (hängivenhet) är dessa berättelser inte mytologi utan i slutändan verkliga. De definierar en kulturvärld.

I den här kursen kommer vi att titta på de viktigaste hinduiska texterna. Börjar med Vedas och Upanisads forntida ursprung. Sedan dyker vi in ​​i två av de viktigaste indiska texterna, Mahabharata (Bhagavad Gita) och Ramayana-epiken. Vi kommer att diskutera Puranas där vi hittar alla underbara berättelser om gudarna, gudinnorna och deras bedrifter. Det är dessa berättelser som verkligen representerar hinduismen och hur majoriteten av hinduer förstår deras liv. I motsats till hur populär det är i väst har den genomsnittliga indianen aldrig ens hört talas om Yoga Sutras. Texterna som är viktiga för dem är dessa berättelser om Krishna, Ram, Vishnu, Ganesh, Siva och gudinnan.

Vi kommer att försöka förstå den här vägen för Bhakti (hängivenhet) och varför på marken i Indien är detta vad de flesta människor utövar som sin form av "yoga". Vi kommer också att undersöka vissa asanas och chants och titta på de mytologiska betydelserna bakom dem.

Sammantaget hoppas vi kunna göra den här kursen relevant för dig, ditt liv och din träning. Att ge en större förståelse för de mångfacetterade tillvägagångssätten till yoga och den andliga strävan.

Utbildningen hålls på engelska. 

Kursledare

Guy Powiecki

Guy stötte först på yoga i en akademisk miljö och specialiserade sig på indiska religioner och buddhism, medan han studerade för en teologiexamen. Innan han arbetade med yoga studerade och arbetade Guy också som personlig tränare och näringsrådgivare.

Kursledare Guy

Sara Granström

Sara är en "erfaren registrerad yogalärare" (ERYT) enligt Yoga Alliance-standarder och seniorlärare vid Samahita Retreat, en av de mest framgångsrika yogaskolorna i Asien där hon undervisade regelbundet under 10 år.

Hon är Content Director för Techer Training Section på Yogayama och skriver och driver det välrenommerade programmet tillsammans med Caroline Westling. Saras djupa och medkännande förståelse för asana kommer från många års övning av ashtanga vinyasa yoga och traditionell hatha yoga. Tillsammans med sin man Guy Powiecki lär Sara ut kurser, retreater och workshops regelbundet.

Examen, diplom m.m.

För att bli certifierad krävs 100 % närvaro samt att eleven har lämnat in hemuppgiften.

Certifiering

Yoga

Yogayamas utbildningsverksamhet är Yoga Allance-certifierad och har påbyggnadskurser upp till en 500 timmars Certifiering!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Mytologi och yogafilosofi 30 h, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Yogayama

Yogayama - Fördjupa dina kunskaper i yoga!

Yogayama startade i Stockholm 2004 och blev Skandinaviens första yogacenter. Genom åren har Yogayama byggt upp ett känt yogacenter med ett stort utbud och ett stort antal klasser med välutbildade lärare och gästlärare från hela världen. År 2011 släppte Yogayama...


Läs mer om Yogayama och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Yogayama

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Mytologi och yogafilosofi 30 h!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Mytologi och yogafilosofi 30 h från Yogayama, fyll i dina uppgifter: