Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Jämförande filosofi 30 h

Yogayama
Kort om utbildningen
3 dagar
6 400 SEK exkl. moms
Stockholm
Engelska

Video

 Jämförande filosofi 30 h

Kursbeskrivning

Läs kursen Jämförande filosofi på Yogayama!

Fokus är på indisk filosofi och ger en kort översikt över de sex stora skolorna, med särskild uppmärksamhet åt Samkhya, Yoga Sutras, Advaita Vedanta.

Det är omöjligt att diskutera filosofi utan att inkludera en introduktion till buddhismen, detta kommer att vara en stor del av kursen.

Utbildningen hålls på engelska. 

Målgrupp

Kursen riktar sig både till yogalärare och yogautövare som är intresserade av temat. Inga specifika förkunskaper krävs. Denna kurs är en obligatorisk kurs för deltagare som satsar på en 500-timmars certifiering enligt Yoga Alliance hos Yogayama.

Kursinnehåll

Förhållandet mellan buddhism, yoga och indisk tanke i allmänhet kommer att undersökas. Allt detta kommer att ställas in i ett sociohistoriskt sammanhang och undersöka utvecklingen och det ömsesidiga beroendet över tiden. Vilken relevans och relation har de alla för det vi gör i yoga idag och för våra egna liv? Det här är kanske den viktigaste frågan under hela kursen och studenterna kommer att få tänka på detta på sitt eget sätt.

Vi kommer också att ta in psykologi som tittar på både buddhistiska och yogiska förståelser av sinnet, meditation och deras fortsatta betydelse i dagens moderna samhälle.

Kursledare

Guy Powiecki

Guy stötte först på yoga i en akademisk miljö och specialiserade sig på indiska religioner och buddhism, medan han studerade för en teologiexamen. Innan han arbetade med yoga studerade och arbetade Guy också som personlig tränare och näringsrådgivare.

Kursledare Guy

Examen, diplom m.m.

För att bli certifierad krävs 100 % närvaro samt att eleven har lämnat in hemuppgiften.

Certifiering

Yoga

Yogayamas utbildningsverksamhet är Yoga Allance-certifierad och har påbyggnadskurser upp till en 500 timmars Certifiering!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Jämförande filosofi 30 h, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Yogayama

Yogayama - Fördjupa dina kunskaper i yoga!

Yogayama startade i Stockholm 2004 och blev Skandinaviens första yogacenter. Genom åren har Yogayama byggt upp ett känt yogacenter med ett stort utbud och ett stort antal klasser med välutbildade lärare och gästlärare från hela världen. År 2011 släppte Yogayama...


Läs mer om Yogayama och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Yogayama

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Jämförande filosofi 30 h!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Jämförande filosofi 30 h från Yogayama, fyll i dina uppgifter: