Visa utbildning.se som: Mobil

EU-lobbying i praktiken

Ydrenas Academy
Kort om utbildningen
3 timmar
2 995 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

En guide till inflytande i Bryssel

Efter att ha genomgått utbildningen förväntas deltagarna:

  • inneha kunskaper om hur EU-lobbying går till i praktiken, hur de kan föra fram sina budskap effektivt i EU-förhandlingar och möten med politiker och EU-tjänstemän i Bryssel.
  • ha fått en inblick i mötes- och förhandlingskulturen i Bryssel för att därigenom bli effektivare förhandlare.
  • ha uppmärksammats på faktorer som är avgörande för framgång i möten i Bryssel och i EU-förhandlingar och hur den egna mötes- och förhandlingstekniken kan förbättras.
  • inneha praktiska kunskaper kring att ta fram en EU-strategi, EU-handlingsplan och lobbyingkampanj.

Målgrupp

  • Kontrollfunktioner, regelverksansvariga specialister på jurist- eller compliance- funktioner, till exempel jurister och compliance managers som arbetar med regelverksfrågor.
  • Ledningsfunktioner, vd:ar försäljnings- och ekonomichefer, som har EU-relationer och som behöver skapa sig fördjupad förståelse för hur EU:s beslutsprocesser fungerar i praktiken.
  • Som kompetensutveckling, där deltagarna har en akademisk examen.

Video

Upplägg

MODUL 1
Ydrenas guide till framgångsrik lobbying: Hur påverkar du lagstiftarna i Bryssel effektivt?
Vilka är nyckelfaktorerna bakom framgångsrikt lobbyingarbete i EU. (25 min.)

MODUL 2
Workshop: ”Lobbying i EU – så gör du!”– praktiskt inriktad träning i form av grupparbete
kring att ta fram lobbyingkampanj, mötesträning och förhandlingsspel i EU-förhandling
(55 min.)

MODUL 3
Lessons to be learned:Vad är en effektiv lobbyingkampanj – några exempel på
framgångsrika kampanjer (25 min.)

Mat & logi

Kursavgiften inkluderar dokumentation, kaffe och fika.

Kursledare

föreläsare EU lagstiftningRickard Ydrenäs - statsvetare (Pol Mag från Uppsala Universitet) specialiserad på europeisk politik, är verksam som konsult och ekonomijournalist. Rickard är specialiserad på att hjälpa svenska företag och branschorganisationer i beslutsprocessen i Bryssel. Rickard har fem års praktisk erfarenhet från EU-arbete som rådgivare till tidigare Europaparlamentarikern Olle Schmidt (L) i parlamentets ekonomiutskott.

Rickard har varit rådgivare och deltagit vid förhandlingsborden i Bryssel vid förhandlingar mellan EU:s beslutsfattare (rådet, Europaparlamentet och Kommissionen) om EU-lagstiftning (till exempel trialogförhandlingarna om MiFIDII) och har därför en unik inblick från insidan i hur EU-förhandlingarna går till i praktiken.

Rickard är sedan 2016 ledamot i EIOPAs intressentgrupp för försäkring, IRSG. Rickard Ydrenäs är initiativtagare till Brexitpodden – en podd om EU & Brexit.

föreläsare EU-myndigheter

Ulf Bergström - statsvetare och EU-expert, M.A. från College of Europe, Bruges, Belgien.

Ulf är specialiserad på europeisk politik och har 13 års praktisk erfarenhet från två olika EU-myndigheter; IT-säkerhetsmyndigheten ENISA och åklagarsamarbetet inom Eurojust med regelbundna EU-kontakter (COM/Rådet) och MEP-relationer. Ulf är f.d. politisk sakkunnig vid Finansdepartementet hos finansminister Bosse Ringholm och har därför god insikt i det politiska landskapet, från insidan i Regeringskansliet, samt har arbetat som rådgivare inom EU/Public Affairs.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om EU-lobbying i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Ydrenas Academy

Ydrenas Academy

Ydrenas Academy erbjuder kvalificerad fortbildning för dig som arbetar med EU-relaterade frågeställningar. Vi erbjuder kurser med fokus på hur EU:s reglering fungerar i praktiken. Utbildningarna leds av föreläsare med mångårig praktisk erfarenhet från arbete i EU. Kompetensutveckling, fortbildning, för yrkesverksamma...


Läs mer om Ydrenas Academy och visa alla utbildningar.
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera EU-lobbying i praktiken!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner
Alla recensioner för arrangören