Visa utbildning.se som: Mobil

Brandfarliga arbeten

Xterna Bemanning & Utbildning
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: Kontinuerligt varje vecka - Distans
Företagsanpassad utbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Brandfarliga Arbeten

Brandfarliga Arbeten är en ny och modern utbildning för alla som arbetar med moment där det finns risk för att en brand kan uppstå. Utbildningen uppfyller försäkringsbolagens krav.

Alla arbeten som på något sätt orsakar uppvärmning, till exempel svetsning, lödning, torkning, ska utföras brandsäkert. De som utför tillfälliga arbeten med risk för brand måste genomgå en utbildning för att få det tillstånd som krävs.

Utbildningen Brandfarliga Arbeten ger ett giltigt certifikat enligt försäkringsbolagens villkor. Vår utbildning är också anpassad till förhållanden i olika branscher. De som går utbildningen hos får förståelse för risksituationer på just sin arbetsplats och kan direkt tillämpa kunskaperna i sitt arbete.

I samarbete med

Brandfarliga Arbeten är framtagen av SVEBRA och Byggföretagen (fd Sveriges Byggindustrier) i samråd med Sveriges främsta experter på området. Vid framtagningen av utbildningen har flera branscher deltagit för att få den anpassad efter olika arbetssituationer. En del i målsättningen med framtagandet av konceptet har varit att minimera administration och därmed effektivisera för både arrangörer och utförare.

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som utför ”Brandfarliga arbeten”. Med ”Brandfarliga arbeten ”avses alla jobb som utförs med verktyg som förorsakar uppvärmning eller gnistbildning. Exempel på sådana arbeten är svetsning, lödning, skärbränning och rondellslipning.

Kursinnehåll

  • Brandteori – Orsakerna till brands uppkomst och förlopp
  • Organisation vid heta arbeten
  • Lagar och föreskrifter
  • Brandförebyggande åtgärder
  • Riskmiljöer
  • Släckmedel och släckteknik
  • Praktisk övning i brandsläckning

Upplägg

Kursen är utformad enligt Svenska brandskyddsföreningens föreskrifter och består av både teoretiska och praktiska moment.

Examen, diplom m.m.

Efter samtliga våra utbildningar erhåller deltagaren ett certifikat. Vi erbjuder även att registrera deltagare mot ID06 mot en administrativ kostnad på 200kr exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Brandfarliga arbeten, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Xterna Bemanning & Utbildning

Norrbottningar med hela Sverige som upptagningsområde

Våra utbildare har genom åren tillsammans utfört över 5000 utbildningar med ett och samma mål – att skapa en högre säkerhet och trygghet på er arbetsplats. Alla våra utbildningar följer arbetsmiljöverkets krav och de olika branschorganisationernas riktlinjer och läroplaner. Vi...


Läs mer om Xterna Bemanning & Utbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Xterna Bemanning & Utbildning


 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Brandfarliga arbeten!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Brandfarliga arbeten från Xterna Bemanning & Utbildning, fyll i dina uppgifter: