Ledarskapsmodellen - Bokcirkel Online

We Are Movement, Distans
Längd
5 tillfällen
Pris
3 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
29 januari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
5 tillfällen
Pris
3 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
29 januari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 3 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Du kommer att läsa boken ”Ledarskapsmodellen” tillsammans med Carl Starendal och de övriga deltagarna under 10 veckor. Och kommer att lära dig om den beforskade modellen samt även hur den kopplar samman med och stödjer ledarskapet av Agila team, tribes/ARTs och organisationer.

Varannan vecka kommer du att träffa Carl och gruppen online för en 90-minuters session där du går igenom de kapitel som du har läst, samt diskuterar och reflekterar över materialet i boken.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

29 januari, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans

Målgrupp

 • Ledare och chefer
 • Linjechefer
 • Affärsägare
 • RTEer och Solution Train Engineers (STEer)
 • Program och project ledare
 • Scrum Masters
 • Agila Coacher

Kursinnehåll

Boken ”Ledarskapsmodellen” är en fokuserad och kondenserad beskrivning av modellerna och teorierna bakom de brett använda och populära verktyg, modeller och utbildningar inom Ledarskap som utvecklats utifrån Försvarshögskolans forskning inom Ledarskap. Det är en väldigt användbar bok för att diskutera utifrån och lära sig om Ledarskap från en forskningsbaserad utgångspunkt.

”Ledarskapsmodellens centrala tes är att ledarskap formas av ett samspel mellan hur ledaren är som person och det yttre sociala och kulturella sammanhanget. Ledarskapsmodellen innehåller tre huvudkomponenter: ledarkarakteristika, omgivningskarakteristika och ledarstilar. Det komplexa samspelet mellan dessa komponenter beskrivs ingående och illustreras med ett stort antal exempel. Ledarskapsmodellen utgör också basen för tre av Sveriges mest spridda ledarskapsutbildningar som vilar på vetenskaplig grund: Utvecklande ledarskap (UL), Utveckling av grupp och ledare (UGL) och Indirekt ledarskap (IL).”

Ledarskapsmodellen utgör också den teoretiska grunden för den mycket populära forskningsbaserade utbildningen Utvecklande Ledarskap (UL) som vi erbjuder.

Upplägg

 • Antal deltagare: 8 – 25
 • Sessioner: 5 sessioner utspritt över 10 veckor där vi ses online (video & chat)

Tid & plats

 • Januari 29e (15:00-16:30 CET) – Session 1: Introduktion till Ledarskap & Ledarskapsmodellen (20 sidor att läsa)
 • Februari 12e (15:00-16:30 CET) – Session 2: Beteenden – Ledare och omgivning (40 sidor att läsa)
 • Februari 26e (15:00-16:30 CET) – Session 3: Ledarskapsstilar och kombinationer av ledarbeteenden (30 sidor att läsa)
 • Mars 11e (15:00-16:30 CET) – Session 4: Indirekt Ledarskap och utveckling av Ledare (20 sidor att läsa)
 • Mars 25e (15:00-16:30 CET) – Session 5: Avslutande workshop, vad betyder det här för mig?

Kursledare

Carl Starendal är en erfaren ledare som har flera årtioenden av erfarenhet som entreprenör, chef & ledare i ett flertal sektorer. Han är även en framstående föreläsare & talar ofta publikt om ledarskap och agil produktuveckling och en populär mentor & rådgivare samt en av Försvarshögskolans utbildade och certifierade handledare inom Utvecklande Ledarskap.

Carl är även som SAFe Fellow en av personerna bakom det agila ramverket SAFe samt en av skaparna och nyckelpersonerna bakom certifieringskursen för Release Train Engineers (RTE).

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Ledarskapsmodellen - Bokcirkel Online, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
We Are Movement

We Are Movement är ett modernt och dynamiskt företag där vi som utbildar har som ambition att hjälpa till att skapa och stödja nästa generations innovativa och produktiva företag och organisationer i Norden under den Agila resan. Vi erbjuder högkvalitativa...

Läs mer om We Are Movement och visa alla utbildningar.

Highlights